Μουντιάλ 2022

Ο Μανέ… τέζαρε ξανά τον Σαλάχ και η Σενεγάλη είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Όπως και στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, η Σενεγάλη ξέρανε την Αίγυπτο στα πέναλτι και ετοιμάζει βαλίτσες για Κατάρ! Εύστοχος ο Μανέ στο τελευταίο πέναλτι, μοιραίος -και- ο Σαλάχ!

Η Σενεγάλη το ξανάκανε!

Σχεδόν έναν μήνα αφότου κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής στα πέναλτι κόντρα στην Αίγυπτο, η ομάδα του Αλιού Σισέ επανέλαβε… καρμπόν τον θρίαμβο και πήρε το «εισιτήριο» για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ!

Μετά το 1-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση, η Σενεγάλη «ισοφάρισε» την ήττα της από την Αίγυπτο με το ίδιο σκορ στο πρώτο ματς, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν -εκ νέου- στη «ρώσικη ρουλέτα».

Εκεί, ο Σαντιό Μανέ έστησε την μπάλα στη βούλα για το τελευταίο πέναλτι, ευστόχησε και… πλήγωσε ξανά τον συμπαίκτη του στη Λίβερπουλ, Σαλάχ, που ήταν μοιραίος, καθώς αστόχησε στο δικό του!

Το 1-0 έγινε στο ίδιο λεπτό και με τον ίδιο τρόπο, όπως στο πρώτο παιχνίδι, δηλαδή με αυτογκόλ στο 4'. Θύμα αυτήν τη φορά ήταν ο Χαμντί Φατχί, που έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του Μοχάμεντ ελ Σενάουι. Ακολούθησε, σε ολόκληρο το ματς, ένας απίστευτος μονόλογος από πλευράς Σενεγάλης, που είχε 26 τελικές έναντι 5 της Αιγύπτου! Ακόμα και ο Παπ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού (που ήταν βασικός) έχασε διπλή ευκαιρία, με τον Ελ Σενάουι να του λέει «όχι».

Στα πέναλτι, όμως, αποδόθηκε Θεία Δίκη και η Σενεγάλη είναι για τρίτη φορά στην ιστορία της και δεύτερη συνεχόμενη στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x