Ένα ματς μοιρασμένο σε δύο μέρη, με το Μαρόκο να είναι πιο απειλητικό στο πρώτο ημίχρονο και τη Κροατία στο δεύτερο. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν φάσεις, έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να σκοράρουν, ωστόσο το παιχνίδι έληξε σε ένα άνοστο 0-0, για την πρώτη αγωνιστική του έκτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτή είναι η τρίτη «λευκή» ισοπαλία για φέτος.
Στο μυαλό των κόουτς
Ο Ουαλίντ Ρεγκράκι παρέταξε το Μαρόκο με 4-3-3. Κάτω απ΄ τα δοκάρια ήταν ο Μπόνο, ενώ στην τετράδα της άμυνας βρέθηκαν οι Χακίμι, Αγκέρ, Σαΐς και Μαζράουι. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Ουνάχι, Άμραμπατ, Αμαλά, ενώ στην τριάδα της επίθεσης οι Ζίγιες, Εν-Νεσιρί, Μπουφάλ.
Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Ντάρκο Ντάλιτς για τη Κροατία. Ο Λιβάκοβιτς ήταν στο τέρμα και η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιον, Σόσα. Στον άξονα ήταν οι Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς, ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Βλάσιτς, Κράμαριτς, Πέρισιτς.
Το ματς
Η Κροατία μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με αυτοπεποίθηση και έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Σταδιακά, το Μαρόκο βρήκε τα πατήματα του και κατάφερε να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα, ώστε να απειλήσει. Η πρώτη ευκαιρία για τα «Λιοντάρια του Άτλαντα» ήταν στο 13ο λεπτό, με τον Λιβάκοβιτς να μπλοκάρει το σουτ του Χακίμι. Ένα μακρινό σουτ του Πέρισιτς στο 17’ ήταν η καλύτερη φάση του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Η επιθετική τριάδα (Ζιγιές, Εν-Νεσιρί, Μπουφάλ) και οι ακραίοι μπακ (Μαζράουι, Χακίμι) του Μαρόκου προσπάθησαν να δώσουν τις λύσεις που αναζητούσε η ομάδα τους από την αρχή του ματς, ωστόσο, ο Λιβάκοβιτς δεν τους επέτρεψε να βρουν δίχτυα. Παρ΄ όλο που ο Βλάσιτς αντιμετώπισε μυϊκό πρόβλημα τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, κατάφερε να βγάλει όλο το πρώτο μέρος. Η Κροατία ήταν ιδιαίτερα απειλητική από το 40’ και μετά, αλλά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το «μηδέν» στο σκορ.
Η μεγαλύτερη φάση του αγώνα ήταν η διπλή ευκαιρία της Κροατίας στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Μπόνο να μπλοκάρει εξ' επαφής σουτ του Βλάσιτς και δύο λεπτά μετά ένα σουτ του Μόντριτς να περνάει λίγο πιο ψηλά από το οριζόντιο δοκάρι.
Η Κροατία, που είχε την κατοχή, προσπάθησε να κρατήσει χαμηλό τον ρυθμό του παιχνιδιού και να αναγκάσει το Μαρόκο σε λάθη. Η ομάδα του Ρεγκράκι ήταν πιο απειλητική, ωστόσο, οι Κροάτες ήταν αυτοί σημείωσαν τις καλύτερες φάσεις.
Ο Βλάσιτς έγινε αναγκαστική αλλαγή στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, μη μπορώντας να συνεχίσει στο παιχνίδι. Το δεύτερο μέρος αποδείχθηκε καλύτερο για τη Κροατία, κάνοντας περισσότερες και πιο επικίνδυνες φάσεις. Άτυχος στάθηκε και ο Μαζράουι, ο οποίος έπεσε στο έδαφος στο 53’ και ενώ προσπάθησε να συνεχίσει, ο Ουαλίντ Ρεγκράκι πέρασε στη θέση του τον Αλάχ Ατιγιάτ.
Η Κροατία στο δεύτερο μέρος απείλησε περισσότερο και έδειξε περισσότερη όρεξη για να πάρει τη νίκη, δεν κατάφερε όμως να ξεπεράσει τις δεδομένες προσδοκίες της προηγούμενης φιναλίστ.
Η σφυρίχτρα
Ο Αργεντινός Φερνάντο Ραπαλίνι δεν είχε δύσκολη δουλειά. Πήρε σωστές αποφάσεις, ενώ έδειξε μόλις μια κίτρινη κάρτα, αυτήν στον Άμραμπατ.
MVP
Ο Λούκα Μόντριτς προσπάθησε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του Μαρόκου και να δώσει λύσεις για την ομάδα του. Έβγαλε πανέμορφες πάσες στους συμπαίκτες του, ανέλαβε τα στημένα και σούταρε από παντού. Μπορεί να μην κατάφερε να χαρίσει την νίκη στη Κροατία, ήταν πάντως ο ηγέτης της ομάδας του και ο μεγάλος πρωταγωνιστής.
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Μαρόκο (Ουαλίντ Ρεγκραγκί, 4-3-3): Μπούνου, Χακίμι, Σάις, Αγκέρ, Μαζραουί (60' Αλάχ), Σ. Άμραμπατ, Ουνάχι (82' Σαμπίρι), Αμάλαχ, Ζιγιές, Μπουφάλ (65' Εζαλζουλί), Εν-Νεσίρι (81' Χαμντάλαχ)
Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς, 4-3-3): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Κόβατσιτς (79' Μάγερ), Βλάσιτς (46' Πάσαλιτς), Πέρισιτς (90' Όρσιτς), Κράμαριτς (71' Λιβάγια)
Η βαθμολογία του 6ου ομίλου
1. Κροατία 1 (0-0)
2. Μαρόκο 1 (0-0)
3. Βέλγιο 0
4. Καναδάς 0
Τα αποτελέσματα
Μαρόκο-Κροατία 0-0
Βέλγιο-Καναδάς (23/11, 21:00)
Η επόμενη αγωνιστική 27/11
Βέλγιο-Μάροκο (15:00)
Κροατία-Καναδά (18:00)
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.