Γενικά

Μυλωνά: «Ευτυχισμένη στον Ατρόμητο»

Την γυναικεία πλευρά του ποδοσφαίρου γνώρισαν οι σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, φιλοξενώντας την διεθνή μεσοαμυντικό του Ατρόμητου και προπονήτρια ποδοσφαίρου, Κωνσταντίνα Μυλωνά.

Καλεσμένη στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ ήταν η διεθνής παίκτρια του Ατρόμητου, Κωνσταντίνα Μυλωνά, η οποία μίλησε στους εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους για το γυναικείο ποδόσφαιρο στη χώρα μας, την απόφαση της να αλλάξει στρατόπεδο και να μετακομίσει από την Ένωση Καμινίων στο Περιστέρι αλλά και για τους προσωπικούς στόχους και φιλοδοξίες της.

Τα τελευταία χρόνια η 26χρονη μεσοαμυντικός κοσμεί με την παρουσία της τους αγωνιστικούς χώρους και εκτός των τεσσάρων γραμμών, καθώς προπονεί αναπτυξιακά τμήματα του ΠΑΟΚ και της Άμιλλας Περιστερίου. Με ζήλο και μεράκι μεταλαμπαδεύει στα παιδιά την αγάπη για το ποδόσφαιρο και συνολικά για τον αθλητισμό, ο οποίος διαμορφώνει ήθος και χαρακτήρα.

«Είναι ιδιαίτερα δύσκολη η ανατροφή μικρών παιδιών στον χώρο του αθλητισμού. Έχουμε την ευθύνη να παιδαγωγήσουμε τους νεαρούς αθλητές και να τους μυήσουμε τα όμορφα τερτίπια του χώρου. Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους και θεωρώ πολύ σημαντική τη δουλειά που γίνεται σε αυτές τις ηλικίες γιατί εξαρτώνται πολλά στη μετέπειτα σταδιοδρομία τους».

Στο μεταγραφικό παζάρι του χειμώνα, η πολύπειρη μέσος πήρε την απόφαση να ντυθεί στα «κυανόλευκα» και να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία.

«Νομίζω πως ήταν η κατάλληλη χρονική περίοδος για να πραγματοποιήσω μία απαραίτητη αλλαγή στη καριέρα μου. Έζησα μοναδικές στιγμές στην οικογένεια των Καμινίων και βοήθησα με όλη μου τη ψυχή την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της. Ανοίγει μια νέσα σελίδα και είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένη που ανήκω στο ρόστερ του Ατρόμητου. Είναι ένας σύλλογος με ανοδική πορεία στα μεγάλα σαλόνια και είμαι βέβαιη πως θα βοηθήσει και τη δική μου εξέλιξη ως παίκτρια και ως άνθρωπο».

Η ομάδα των Δυτικών προαστίων βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 10 βαθμούς και άπαντες στην ομάδα ευελπιστούν σε έναν πιο παραγωγικό δεύτερο γύρο αρχής γενομένης από το παιχνίδι με αντίπαλο τις Ελπίδες Καρδίτσας, το ματς που η Κωνσταντίνα Μυλωνά πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο της.

«Η αλήθεια είναι πως η χρονιά δε ξεκίνησε καλά, αλλά πιστεύω πως έχουμε τη ποιότητα να ανατρέψουμε τα δεδομένα. Στόχος μας είναι να αναρριχηθούμε βαθμολογικά, να πλησιάσουμε στη κορυφή και στο τέλος να κάνουμε τον απολογισμό».

inner

Είναι γεγονός πως το γυναικείο ποδόσφαιρο στη χώρα μας φυτοζωεί, κάτι που απομακρύνει τις γυναίκες από τα γήπεδα και δε δίνει κίνητρα σε νέα κορίτσια να ασχοληθούν με αυτό. Η Κωνσταντίνα Μυλωνά αναφέρθηκε με πικρία στις προσπάθειες για αφανισμό του γυναικείου ποδοσφαίρου και παρότρυνε τους νεαρούς σπουδαστές να ασχοληθούν με τα αθλήματα μικρότερης προβολής.

«Το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό, παρόλο που υπάρχει ταλέντο. Αξίζει κανείς να κοιτάξει τη βαθμολογική διαφορά της πρώτης με την τελευταία ομάδα. Δυστυχώς, το πρωτάθλημα κάνει βήματα προς τα πίσω και οι αρμόδιοι δε δείχνουν διάθεση για ανάπτυξη. Στην ουσία για όλες τις αθλήτριες είναι ένα χόμπι και το μοναδικό έναυσμα είναι η αγάπη και η αφοσίωση για το άθλημα. Όλα αυτά τα χρόνια κάνουμε υπομονή και περιμένουμε με αγωνία να αλλάξει η κατάσταση και να ανταμειφθούν οι κόποι μας».

Επιμέλεια: Μαρία Μεθενίτη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x