Ισπανία

«Εδώ κουμάντο κάνουν οι πειρατές»: Ο Βεντάντ Μουρίκι, η Ρεάλ και η δόξα που ποτέ δεν αναζήτησε…

Ούτε κάμερες ήθελε, ούτε να γράφονται κείμενα για εκείνον. Κι όμως, έστρεψε το ενδιαφέρον πάνω του, στην πρεμιέρα της φετινής LaLiga. Ο «πειρατής», Βεντάντ Μουρίκι, θα θυμάται το «χουνέρι» στον Μπαπέ.

«Από τα πρώτα 2 λεπτά κατάλαβα πόσο γρήγοροι ήταν οι επιθετικοί της Ρεάλ. Τους έβλεπα και στην τηλεόραση. Τώρα που τους αντιμετώπισα, οφείλω να πω ότι είμαι περήφανος για το γκολ που πέτυχα».

Με αυτά τα λόγια, ο Βεντάντ Μουρίκι θα έχει να θυμάται τη 18η Αυγούστου του 2024, καταφέρνοντας να κάνει ζημιά στη «βασίλισσα» και να προσφέρει βαθμό στη Μαγιόρκα με το τελικό 1-1.

Ο Κοσοβάρος επιθετικός ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Μπαπέ και εκμεταλλεύτηκε το ύψος του για να κάνει το δυνατό άλμα και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα να φτάσει στην 4η θέση των σκόρερ όλων των εποχών για τo κλαμπ των Βαλεαρίδων Νήσων.



Έχει σκοράρει 28 φορές με τη φανέλα του συλλόγου στη LaLiga, ισοφαρίζοντας τον Γκουίθα, ενώ από πάνω τους βρίσκονται οι Βίκτορ (37), Αράνγκο (45) και φυσικά ο Σαμουέλ Ετό (54) που καταλαμβάνει την κορυφή.



Είχε βρει και πάλι δίχτυα κόντρα στη Ρεάλ, σε ήττα με σκορ 4-1 στην 5η αγωνιστική της σεζόν 2022-2023.



Είχε πετύχει νικητήριο γκολ απέναντι στην Ατλέτικο στη 14η στροφή της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, ενώ, έχει «πληγώσει» και την Μπαρτσελόνα στο 2-2 της περασμένης ποδοσφαιρικής χρονιάς!



Πριν από την έναρξη της σεζόν, ο Μουρίκι είδε την ομάδα από την οποία ξεκίνησε, τη Λιρία του Κοσόβου, να του ετοιμάζει μια… εξαιρετικά αφιερωμένη φανέλα. Στα χρώματα των πειρατών, με τη γνωστή νεκροκεφαλή στο μπροστινό μέρος. Ο Μουρίκι, που πλέον τον γνώρισε ακόμα περισσότερο ο ποδοσφαιρικός πλανήτης και τον έμαθε ως «πειρατή» μετά και το νέο γκολ του απέναντι στους «μερένγκες», απέκτησε τη δόξα που... ουδέποτε κυνήγησε.



Είναι από τους ποδοσφαιριστές που δεν ασχολούνται με... τατουάζ, ακριβά αυτοκίνητα και με lifestyle που τους διατηρούν στην επιφάνεια. Ο Βέντατ Μουρίκι που κοιτάζει τον κόσμο από τα 194 εκατοστά, δηλώνει «γεμάτος» που κατάφερε απλά να κόψει βαθμούς από τον Μπαπέ και την παρέα του. Και που στη Μαγιόρκα, όταν πλέον κλείνει το ένα του μάτι, το κάνει επίσης και όλος ο κόσμος...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x