Γενικά

Ευρωπαϊκό ντέρμπι Γερμανία-Γαλλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου u17

Γαλλία και Γερμανία λύγισαν Μάλι και Αργεντινή, αντίστοιχα, στα ημιτελικά και θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην κατηγορία u17 το ερχόμενο Σάββατο.

Εγένετο… ευρωπαϊκό ντέρμπι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου u17! Διότι μετά το πέρας των ημιτελικών, Γερμανία και Γαλλία είναι οι δύο χώρες που εξασφάλισαν το εισιτήριο και θα δώσουν ραντεβού το Σάββατο το μεσημέρι (02/12, 17:00) για να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο… στην κατηγορία τους.

Για να προκριθούν οι δύο ομάδες στον τελικό, ζορίστηκαν πάρα πολύ αλλά εν τέλει κατάφεραν να λυγίσουν τους αντιπάλους τους. Η Γερμανία συγκεκριμένα τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Αργεντινή, το σκορ ήταν 3-3 αλλά τα «πάντσερ» πέρασαν στα πέναλτι, επικρατώντας με 4-2.

Ο Μπρούνερ έδωσε προβάδισμα στους Γερμανούς στο 9’, αλλά η Αργεντινή είχε σε μεγάλη ημέρα τον Ρουμπέρτο, ο οποίος με δύο γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους (36’, 45’+4’) έφερε τούμπα το σκορ. Ο Μπρούνερ ισοφάρισε στο 58’ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και ο Μέρστεντ στο 69’ έκανε… ανατροπή στην ανατροπή. Και ενώ όλα έδειχναν πως οι Γερμανοί θα έπαιρναν το εισιτήριο στο φινάλε του 90λεπτου, χρειάστηκαν τελικά τα πέναλτι αφού ο Ρουμπέρτο στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε χατ-τρικ και έγραψε το 3-3. Παρόλα αυτά, στη ρώσικη ρουλέτα ο Μασταντουόνο και ο Ετσεβερί αστόχησαν, με τη Γερμανία να επικρατεί με 4-2.

Ιδιαίτερα δύσκολο έργο είχε και η Γαλλία κόντρα στο Μάλι, αλλά κατάφερε να επικρατήσει και να πάρει το εισιτήριο με ανατροπή. Οι Αφρικανοί προηγήθηκαν με τον Ντιαρά στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου και έριξαν στα… σχοινιά τους «μπλε». Παρόλα αυτά, ο Σανόγκο στο 55’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη και άφησε με παίκτη λιγότερο το Μάλι, με τους Γάλλους να βγαίνουν μαζικά μπροστά και να πετυχαίνουν την ανατροπή. Πρώτα, με τον Τιτί στο 56’ να ισοφαρίζει το σκορ και στο 69ο λεπτό ο Μπουνέμπ υπέγραψε τη νίκη και την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό.

O μικρός τελικός για την 3η θέση θα διεξαχθεί το Σάββατο (01/12, 14:00) στο «Μάναχαν Στέιντιουμ» ανάμεσα σε Μάλι και Αργεντινή, ενώ μία ημέρα αργότερα και την ίδια ώρα στο ίδιο γήπεδο της Ινδονησίας, Γερμανία και Γαλλία θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x