Κύπελλο Ελλάδας

«Μάγος» Μπουονανότε, πεντάστερη ΑΕΚ!

Σε Άγιο-Βασίλη με κιτρινόμαυρα που… μοίραζε γκολάρες μεταμφιέστηκε ο Ντιέγκο Μπουονανότε! Με «ζωγραφιές» του Αργεντινού, η ΑΕΚ ισοπέδωσε 5-0 τη Λάρισα και προκρίθηκε πανηγυρικά πρώτη στο Κύπελλο.

Την καλύτερη εμφάνισή του με τα κιτρινόμαυρα έκανε δώρο -ενόψει Χριστουγέννων- στους φίλους της ΑΕΚ ο Ντιέγκο Μπουονανότε.

Χορεύοντας τους αντιπάλους του και πετυχαίνοντας δυο γκολ (το ένα ομορφότερο από το άλλο) ο Αργεντινός οδήγησε την «Ένωση» σε επιβλητική νίκη με 5-0 στη Λάρισα.

Απόλυτα σοβαρη η «Ένωση», έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο κι εκτός του ότι κλείδωσε εντυπωσιακά την πρωτιά στον όμιλο του Κυπέλλου, προσμετρά επίσης στα κέρδη την επαφή του Τζεμπούρ με τα δίχτυα και την επιστροφή των Βάργκας και Μάνταλου στο σκοράρισμα.

Πώς έπαιξε

Με αρκετές αλλαγές -αλλά και πολλά από τα «βαριά χαρτιά» της στην ενδεκάδα- παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Ο Γκουστάβο Πογιέτ επανέφερε, ανάμεσα σε άλλους, τους Μπουονανότε και Βάργκας, ενώ διατήρησε στο αρχικό σχήμα τον Τζεμπούρ. Έτσι, το 4-3-3 διαμορφώθηκε ως εξής:

inner

Το ματς

Πρόκριση εξασφαλισμένη, αντίπαλος χαμηλότερης κατηγορίας, γήπεδο άδειο: Η αλήθεια είναι πως το σκηνικό στη Λάρισα ήταν ιδανικό για αγγαρεία. Προς ικανοποίηση όμως του Γκουστάβο Πογιέτ, οι παίκτες του δεν το αντιμετώπισαν έτσι. Με τους θεωρούμενους λοιπόν ως «βασικούς» να παρουσιάζονται σοβαροί και όσους διεκδικούν μια θέση στην ενδεκάδα να… λυσσάνε, η ΑΕΚ καθάρισε γρήγορα το ματς. Και -το κυριότερο- το έκανε αποκομίζοντας ένα σωρό ενθαρρυντικά μηνύματα.

Γιατί στη φάση του γκολ με το οποίο ξεκλείδωσε νωρίς τη Λάρισα, ο Μπακάκης έδειξε ότι επιστρέφει ΚΑΙ δημιουργικά. Ο Τζεμπούρ επιβεβαίωσε πόσο έλειψαν τα σεντερ-φορίσια τελειώματά του. Κι αφού ο Ανέστης υπενθύμισε ότι είναι κι εκείνος έτοιμος (βγάζοντας τετ-α-τετ του Πάτο), η «Ένωση» προσέφερε επιθετικό ρεσιτάλ: Απειλώντας με στημένα. Έχοντας διπλό δοκάρι (σε κεφαλιά του Σοϊλέδη κι απίστευτη ευκαιρία του Βάργκας). Και τελειώνοντας πρόωρα το παιχνίδι -χάρη σ’ ένα ακόμα υπέροχο σόλο του Μπουονανότε.

Αν, όμως, αυτό το γκολ του Αργεντίνου ήταν μία φορά όμορφο, το επόμενο ήταν λόγος για να μελαγχολήσεις που σημειώθηκε μπροστά σε άδειες εξέδρες. Γιατί ακόμη κι οι φίλοι της Λάρισας θα τον αποθέωναν, βλέποντας να… μοιράζει σακούλες σε δυο παίκτες της ομάδας τους, πριν πλασάρει όλο γλύκα στο δοκάρι και μέσα. Ε, λες κι ήθελε επίτηδες αυτή η «ζωγραφιά» να βάλει τον επίλογο στη νίκη της, η ΑΕΚ κατέβασε ταχύτητα. Και ο Πογιέτ βρήκε την ευκαιρία να δώσει επιπλέον ευκαιρίες.

Ενώ λοιπόν οι Φαγιέ και Βασιλαντωνόπουλος είχαν μπει ήδη στο γήπεδο, ο Βάργκας αποφάσιζε να μην… βγει απ’ αυτό αν δεν κατάφερνε να σκοράρει. Έτσι, εκμεταλλεύτηκε μπαλιά του Μάνταλου και «επανόρθωσε» για τις μεγάλες ευκαιρίες που έχασε με όμορφο σκάψιμο από κοντά. Δεν έβαλε εκείνος, όμως, το κερασάκι. Γιατί ο ίδιος ο Μάνταλος το κράτησε για τον εαυτό του. Προλαβαίνοντας σε λίγα λεπτά να κολλήσει (και) γκολ στην ασίστ και προσθέτοντας ένα «κρέμασμα» στο επιθετικό ρεπερτόριο που ξεδίπλωσε απόψε η ΑΕΚ.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΛΑΡΙΣΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Πατσογιώργος, Νικολακάκης, Κοντοχρήστος, Σουλιώτης, Μανακούσιος, Χάμος, Λαμπρόπουλος (62’ Ναγιάρ), Ροβίθης, Πάτο, Κουτσιανικούλης (62’ Μπόγιοβιτς), Καμπλιώνης (67’ λ.τ. Μασούρας)

Στον πάγκο έμειναν οι: Καβουσάκης, Κομεσίδης, Χοξάλι, Κρητικός

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες (58’ Φαγιέ), Βάργκας, Κορδέρο, Μπουονανότε (76’ Μάνταλος), Πλατέλλας (72’ Βασιλαντωνόπουλος), Τζεμπούρ

Στον πάγκο έμειναν οι: Ντούνης, Σβάρνας, Μπαρμπόσα, Αραβίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σέζος (Κιλκίς)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Μεσσήνης (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: «AEL FC Arena»

Τα γκολ του αγώνα



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x