Πορτογαλία

«Λυτρωτής» Ζόνας

Χάρη σε γκολ του Ζόνας στο 93’, η Μπενφίκα «απέδρασε» από την έδρα της Μποαβίστα με 1-0 και ξαναβρέθηκε στην κορυφή, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Superliga.

Η Μπενφίκα νίκησε 1-0 στο Οπόρτο την Μποαβίστα με γκολ του Ζόνας στο 93’, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Superliga και ξαναπέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας ξανά από κάτω της τη Σπόρτινγκ, που είχε βρεθεί προσωρινά εκεί το Σάββατο και μάλλον οι ιθύνοντές της χαμογελούσαν την ώρα που εξελισσόταν το ματς στην έδρα των πρωταθλητών του 2001, μέχρι όλοι στα «λιοντάρια» να «ξενερώσουν» από την τελική κατάληξη της αναμέτρησης και τους «αετούς» να παραμένουν το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Αντίθετα, οι «ασπρόμαυροι» του λιμανιού παρέμειναν στο +1 από τις επικίνδυνες θέσεις και εξακολουθούν να πιέζονται στην προσπάθεια παραμονής.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο πρώτο ημίχρονο, δέχτηκαν την πίεση των Λουζιτανών στην επανάληψη και τελικά ο Ζόνας βρέθηκε στις καθυστερήσεις τετ α τετ και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Βασικός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ο Ανδρέας Σάμαρης, εκτός αποστολής ήταν ο τιμωρημένος Κώστας Μήτρογλου.


Η σύνθεση της Μπενφίκα: Εντερσον, Αντρέ Αλμέιδα, Σάμαρης, Λίντελοφ, Ελισέου, Πίτσι (83' Γιόβιτς), Ρενάτο Σάντσες, Νέλσον Σεμέδο (74' Ταλίσκα), Σάλβιο (53' Καρσελά), Ζόνας, Ραούλ Χιμένεζ


Έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την προνομιούχο πεντάδα η Πάσος Φερέιρα, η οποία παραχώρησε 0-0 στη Μορεϊρένσε και έμεινε στο 5 από την Αρούκα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν στο -3, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους στο +5 από τις επικίνδυνες θέσεις.

Την Πάσος «έπιασε» στη βαθμολογία η Εστορίλ, η οποία σάρωσε με 3-0 την έδρα της προτελευταίας Ακαντέμικα, πλησίασε τις ευρωπαϊκές θέσεις και άφησε τους γηπεδούχους στο -1 από τη σωτηρία.

«Έκοψε» τη φόρα της Γκιμαράες για την Ευρώπη η Νασιονάλ, η οποία επικράτησε με 3-2 της αντιπάλου της εντός έδρας και αμφότερες βρίσκονται στο -7 από την Αρούκα.

«Γκέλαρε» στην έδρα της ουραγού και σχεδόν καταδικασμένης Τοντέλα η Μπελενένσες, αφού με το 2-2 απομακρύνθηκε από τις ευρωπαϊκές θέσεις.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x