Euro 2016

Λιοντάρια όνομα και πράγμα!

Από την κόλαση στον Παράδεισο! Με επική ανατροπή στο 92' (και τέρματα από τους Βάρντι-Στάριτζ που είχαν μπει σαν αλλαγή), η Αγγλία επικράτησε 2-1 της Ουαλίας και είναι αγκαλιά με την πρόκριση!

Στην πρεμιέρα δέχθηκε το σοκ στο 92’, σήμερα πήρε το αίμα της πίσω με τον ίδιο τρόπο!

Με επική ανατροπή στα χασομέρια, η Αγγλία έφερε «τούμπα» την Ουαλία, επικρατώντας 2-1 και όντας πλέον «αφεντικό» για πρόκριση στους 16 του Euro.

Ο Χότζον άλλαξε τα κακώς κείμενα με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ρίχνοντας στο ματς τους Βάρντι-Στάριτζ κι αυτοί τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο, αφού ο πρώτος ισοφάρισε το γκολ-φάουλ του Μπέιλ και ο φορ της Λίβερπουλ βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις, υπογράφοντας τον θρίαμβο των «τριών λιονταριών».

Στην κορυφή πλέον οι Άγγλοι που ελέγχουν την κατάσταση (υπενθυμίζεται πως προκρίνονται και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι από τους έξι), ισόβαθμοι Σλοβάκοι-Ουαλοί με τους Βρετανούς να χάνουν στο... νήμα την ευκαιρία για μια ιστορική επιτυχία, η οποία παίρνει... παράταση!

Η βαθμολογία μετά από δύο αγώνες

Αγγλία 4
Ουαλία 3
Σλοβακία 3
Ρωσία 1

Η επόμενη αγωνιστική
Αγγλία-Σλοβακία
Ουαλία-Ρωσία



Το ματς

Σαν τη γάτα με το ποντίκι ξεκίνησε η αναμέτρηση ανάμεσα στους Βρετανούς. Με την Αγγλία να αναλαμβάνει τα ηνία και την Ουαλία να… περιμένει. Κι αν ο Στέρλινγκ ήταν εύστοχος (μετά από γρήγορο… ξεδίπλωμα στον αιφνιδιασμό και συνεργασία των Κέιν-Λαλάνα), τότε τα τρία λιοντάρια θα μπορούσαν να είχαν αυτό που ήθελαν από νωρίς. Η εικόνα του ματς δεν άλλαζε, με την ομάδα του Χότζον να έχει πλήρως την υπεροχή και την παρέα του Μπέιλ να αναλώνεται σε παθητικό ρόλο (προφανώς ήταν και τακτική της).

inner

Τα λεπτά περνούσαν, ο Ρόουζ έπαιρνε πρωτοβουλίες και ανεβάσματα από τα δεξιά, ο Λαλάνα βοηθούσε στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά ο Στέρλινγκ χαλούσε… τα πάντα, ενώ ο Κέιν ήταν πολύ καλά κλεισμένος. Έτσι, παρά την κατοχή της μπάλας, παρά την σαφή υπεροχή, οι Άγγλοι δεν απειλούσαν ουσιαστικά τον Χενεσέι. Στο 32’ ο Ντέιβις βρήκε την μπάλα με το χέρι, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε το πέναλτι της Αγγλίας (θεωρώντας ακούσια την παράβαση). Τα χειρότερα όμως ήρθαν αργότερα για τα τρία λιοντάρια… Διότι στο 42’ η Ουαλία πέτυχε αυτό που αναζητούσε από την αρχή. Την μία φάση για ένα «χρυσό» γκολ. Ο Μπέιλ έστησε πολύ μακριά την μπάλα, έπιασε σουτ-τηλεφώνημα, ο Χαρτ τα έκανε «σαλάτα» και ο άσος της Ρεάλ έγραψε μέσα σε πανδαιμόνιο το 1-0!

inner

Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για την Αγγλία και ο Χότζον –φυσιολογικά- επιχείρησε να αλλάξει τα κακώς κείμενα. Άφησε στον πάγκο τους Κέιν-Στέρλινγκ (που δεν ήταν σε καλό φεγγάρι) και έριξε στο ματς τους Βάρντι-Στάριτζ. Η πίεση από τα «τρία λιοντάρια» ήταν κάτι παραπάνω από ασφυκτική. Συνεχές σφυροκόπημα απέναντι σε μια Ουαλία που προσπαθούσε με νύχια και με δόντια και ΜΟΝΟ άμυνα να κρατήσει το προβάδισμα. Αφού, όμως, ο Ρούνεϊ απείλησε (με τον Χενεσέι να βγάζει το πλασέ του στη γωνία), ήρθε η ισοφάριση. Ο Βάρντι υποδέχθηκε την… ασίστ από τον Γουίλιαμς και από κοντά δεν έχασε την ευκαιρία για το 1-1 στο 55’. Το τέμπο της αναμέτρησης παρέμεινε το ίδιο, με την Αγγλία να παίζει μονότερμα και την Ουαλία να ανακόπτει –όπως και όσο μπορούσε- τον επιθετικό μονόλογο της αντιπάλου της.

inner

Η αλήθεια είναι πως μετά το 70’ οι Ουαλοί ανέκοψαν τον τρελό ρυθμό των παικτών του Χότζον και ουσιαστικά τους κρατούσαν αρκετά έξω από την περιοχή τους, με τον Στάριτζ να προσπαθεί με συνεχόμενα σουτ να απειλήσει, αλλά είτε να σημαδεύει άουτ, είτε να βρίσκει εμπόδιο στους αμυνόμενους. Τα λεπτά περνούσαν, ο Χότζον έριξε στο ματς ΚΑΙ τον Ράσφορντ (ήδη μέσα οι Βάρντι, Στάριτζ, Ρούνεϊ) στην απέλπιδα προσπάθεια για την ανατροπή. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, οι Άγγλοι έκλεισαν ακόμα περισσότερο την Ουαλία στα καρέ της, πίεσαν ανελέητα και τελικά δικαιώθηκαν! Οι τρεις απ’ τους τέσσερις προαναφερθέντες επιθετικούς (πλην του Ρούνεϊ δηλαδή) συνεργάστηκαν αρμονικά, έκρυψαν την μπάλα και ο φορ της Λίβερπουλ με δυνατό σουτ από κοντά στο 92’ έστειλε στον… έβδομο ουρανό τους Άγγλους και σόκαρε τους Ουαλούς.

inner



Αγγλία: Χαρτ, Γουόκερ, Ρόουζ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Στέρλινγκ (46’ Στάριτζ), Λαλάνα (73’ Ράσφορντ), Κέιν (46’ Βάρντι), Ρούνεϊ, Ντάιερ, Αλί

Ουαλία: Χενισέι, Γκάντερ, Τέιλορ, Ντέιβις, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Άλεν, Ρόμπσον-Κανού (71’ Τζόναθαν Γουίλιαμς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Λέντλεϊ (67’ Έντουαρντς)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x