Ιταλία

Με σούπερ Χας η Έμπολι «έσπασε» την έδρα της Τορίνο και την άφησε εκτός Κυπέλλου

Η Έμπολι πέτυχε σπουδαίο διπλό μέσα στην έδρα της Τορίνο και χάρη στο γκολ του Νίκολας Χας, που έκανε το 2-1, πέρασε στον επόμενο γύρο του κυπέλλου Ιταλίας.

Μεγάλες εκπλήξεις επιφύλασσε το σημερινό (24/09) πρόγραμμα του Κυπέλλου Ιταλίας. Η Σασουόλο απέκλεισε την Λέτσε με 2-0, ενώ η Έμπολι με γκολ στις καθυστερήσεις «άλωσε» την έδρα της Ταορίνο (2-1). Δύσκολη πρόκριση για την Κάλιαρι απέναντι στην Κρεμονέζε που πήρε οριακά τη νίκη με 1-0.

Ο Εκόνγκ «σόκαρε» την Τορίνο στο 30ο λεπτό. Ο Χας σέντραρε μέσα στην περιοχή και βρήκε αμαρκάριστο τον Σουηδό επιθετικό και αυτός με κεφαλιά δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-0.

Ο Τσε Άνταμς έδωσε και πάλι ελπίδα στους γηπεδούχους ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 74ο λεπτό. Ο Σκωτσέζος σκόραρε και αυτός με κεφαλιά φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα, δίνοντας άλλο νόημα στο παιχνίδι.

Ο Χας έβαλε φωτιά στο ματς όταν βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην αντίπαλη περιοχή και εκμεταλλευτόμενος την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας έκανε το 2-1 στο 90+4’ δίνοντας μία σπουδαία πρόκριση στην Έμπολι.

Νωρίτερα στην ημέρα (24/09, 17:00) η Σασουόλο έκανε τη μεγάλη έκπληξη στη φάση των «32» του Κυπέλλου Ιταλίας, καθώς κατάφερε να αποκλείσει την Λέτσε, ομάδα από την Serie A και μάλιστα μέσα στην έδρα της. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και πέτυχαν μία σπουδαία πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ο Μουχαρέμοβιτς με κοντινή κεφαλιά μετά την έξοχη σέντρα του Πιερίνι έκανε το 1-0, μόλις στο 13ο λεπτό.
Την πρόκριση κλείδωσε ο Λούκα Ντ’ Άντρεα με ένα υπέροχο σουτ από τα όρια της μεγάλη περιοχής νικώντας με εντυπωσιακό τρόπο τον αντίπαλο κίπερ στο 79ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Στην επόμενη χρονικά αναμέτρηση (24/09, 19:30) Η Κάλιαρι κατάφερε με δυσκολία να «λυγίσει» την αντίσταση της Κρεμονέζε, ακόμη και εντός έδρας.
Οι γηπεδούχοι έχουν να ευχαριστούν τον Λαπαντούλα για την πρόκριση τους στον επόμενο γύρο, καθώς ο 34χρονος φορ ήταν αυτός που έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» στο 60ο λεπτό πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, με υπέροχο τελείωμα εντός περιοχής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x