Πορτογαλία

«Ξέρανε» Σάμαρη και Μήτρογλου η Πόρτο (video)

Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Πόρτο στο ντέρμπι της Πορτογαλίας κόντρα στην Μπενφίκα, χάρη σε ένα γκολ του Αντρέ στο 86’, με τους Σάμαρη και Μήτρογλου να αγωνίζονται βασικοί με τους «αετούς».

«Αφεντικό» στην Πορτογαλία απέδειξε ότι είναι αυτή την περίοδο η Πόρτο η οποία κατάφερε να επιβληθεί στο μεγάλο ντέρμπι της χώρας της Μπενφίκα με 1-0, αν και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είδε τον... χάρο με τα μάτια της.

Έχοντας και τους δύο Έλληνες, Ανδρέα Σάμαρη και Κώστα Μήτρογλου, στην αρχική ενδεκάδα, η Μπενφίκα ξεκίνησε πολύ δυνατά το ντέρμπι κόντρα στην Πόρτο, αν και ήταν φιλοξενούμενη στη μεγάλη αναμέτρηση.

Οι «αετοί» ήταν πολύ καλά οργανωμένοι αμυντικά και δεν δέχθηκαν φάσεις στα πρώτα 45 λεπτά, ενώ την ίδια στιγμή είχαν δύο σπουδαίες στιγμές μέσω αντεπιθέσεων, αλλά στις δύσκολες στιγμές μίλησε η μεγάλη αξία του Ίκερ Κασίγιας.

Ωστόσο, το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια διαφορετική υπόθεση, διότι η Πόρτο μπήκε σαν μια άλλη ομάδα, έχοντας δύο κλασικές ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Αμπουμπακάρ, ωστόσο ο γκολκίπερ της Μπενφίκα, Ζούλιο Σέζαρ δήλωσε «παρών».

Τελικά, το γκολ που άξιζαν οι γηπεδούχοι το πέτυχαν στο 86’ με σκόρερ τον Αντρέ, όταν πλάσαρε εύστοχα μετά από εξαιρετικά πάσα με το «τακούνι» από τον Βαρέλα.

Με αυτή τη νίκη η Πόρτο έφτασε τους 13 βαθμούς διευρύνοντας τη διαφορά της από την Μπενφίκα στους τέσσερις πόντους. Οι «δράκοι» έχουν όμως έναν αγώνα περισσότερο από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας που έχει 10 βαθμούς.

Ο Κώστας Μήτρογλου αγωνίστηκε σε όλο το ματς ενώ ο Σάμαρης αντικαταστάθηκε στο 88'.




Αναλυτικά, η πέμπτη αγωνιστική:


Παρασκευή 18/9

Σετούμπαλ-Γκιμαράες 2-2
(14', 66' Ισόκο-2' πεν. Ντουράντο, 73' αυτ. Σεμέδο)

Σάββατο 19/9

Τοντέλα-Εστορίλ 0-1
(78' Μπονατίνι)

Πάσος Φερέιρα-Ρίο Αβε 0-3
(37', 40' Ελντον, 83' Εντιμάρ)

Κυριακή 20/9

Ακαντέμικα-Μποαβίστα 0-2
(1’ Ζε Μάνουελ, 87’ Καρβάλιο)

Ουνιάο Μαδέιρα-Αρούκα 0-0

Πόρτο-Μπενφίκα 1-0
(86’ Αντρέ)

Δευτέρα 21/9

20:00 Μπελενένσες-Μορεϊρένσε

21:00 Μπράγκα-Μαρίτιμο

23:00 Σπόρτινγκ-Νασιονάλ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x