Ισπανία

Απάντησε στον Σιμεόνε ο Κουρτουά: «Έχουμε άλλη άποψη για το τι είναι πρόκληση - Δεν συμμερίζομαι τη γνώμη του»

Ο Τιμπό Κουρτουά απάντησε στον Ντίεγκο Σιμεόνε, ο οποίος είχε δηλώσει πως ο Βέλγος τερματοφύλακας είχε προκαλέσει τους οπαδούς της Ατλέτικο όταν αυτοί του πέταξαν αντικείμενα.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχθηκε στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο το συγκεκριμένο ντέρμπι σημαδεύτηκε από την άθλια συμπεριφορά των οργανωμένων οπαδών των γηπεδούχων.

Αρκετά μέλη της Atletico Front πέταξαν αναπτήρες στον Τιμπό Κουρτουά, γεγονός που ανάγκασε τον αγώνα να διακοπεί για αρκετά λεπτά. O Nτιέγκο Σιμεόνε, όταν ρωτήθηκε για το συμβάν αυτό, έκανε μία δήλωση που προκάλεσε συζήτηση, αφού σχολίασε ότι εκτός από τους οπαδούς των «ροχιμπλάνκος», και ο Βέλγος πορτιέρε θα έπρεπε να τιμωρηθεί επειδή τους προκάλεσε.

«Μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα τον Κουρτουά να ξεσηκώνει το πλήθος και να γελάει. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το πώς προκαλούμε τον κόσμο», είχε πει ο Αργεντινός τεχνικός, κάτι το οποίο δεν άρεσε φυσικά στον Κουρτουά. Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης επεσήμανε πως έχει διαφορετική άποψη με τον «Τσόλο» για το τι συνιστά πρόκληση και τόνισε πως πρέπει να εξαλειφθεί η βία από τα γήπεδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Σέβομαι τη γνώμη του, αλλά δεν τη συμμερίζομαι. Έχουμε άλλη άποψη για το τι είναι πρόκληση. Το σημαντικό είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει βία. Στο Βέλγιο έχω βιώσει πολλές τέτοιες καταστάσεις. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με όσους υποστηρίζουν την ομάδα τους και δημιουργούν λίγη αντιπαλότητα, νομίζω ότι αυτό προβλέπεται στα ντέρμπι και τα θερμά παιχνίδια, όταν πηγαίνουμε μακριά από την έδρα μας.

Αυτές οι ατμόσφαιρες, μου αρέσουν, μου δίνουν περισσότερη αδρεναλίνη και περισσότερη επιθυμία. Αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνονται με σεβασμό προς αυτούς που παίζουν γιατί δεν μπορεί να υπάρχει βία. Μερικές φορές υπάρχει ηλεκτρισμός μεταξύ ενός παίκτη και των οπαδών, αυτό είναι φυσιολογικό.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με εχθρικά συνθήματα, αλλά νομίζω ότι μετά από ένα γκολ, μπορείς να έχεις μια μικρή αντίδραση, χωρίς αυτό να πάει παραπέρα, η βία δεν είναι απαραίτητη. Αν δεν υπάρχει βία, δεν βλέπω πρόβλημα. Πρέπει να εξαλείψουμε αυτούς που θέλουν να κάνουν κακό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x