Γενικά

Κουρτουά: «Δεν είναι απαραίτητοι τόσοι πολλοί αγώνες, στο NBA ξεκουράζονται για 4 μήνες»

Θέση πήρε και ο Τιμπό Κουρτουά στο θέμα που πρωταγωνιστεί τη δεδομένη στιγμή στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Θα πρέπει να μειωθούν οι αγώνες των ποδοσφαιριστών;

Οι δηλώσεις του Ρόντρι ξεκίνησαν μία διαδικασία «ντόμινο» που ακόμη συνεχίζεται.

Ο Ισπανός είχε δηλώσει πως οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να κάνουν απεργία, ώστε να μειωθούν οι αγώνες που δίνουν κάθε χρόνο, καθώς ο αριθμός τους έχει φτάσει σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό. Τη δήλωση του αυτή υποστήριξε ο Πιέρ Κουντέ, αναφέροντας πως κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα με την καταπόνηση που έχουν χρόνο με τον χρόνο.

Διαφορετική άποψη φαίνεται πως έχει ο θρύλος του αθλήματος, Λουίς Φίγκο, αναφέροντας πως αν μειωθούν τα παιχνίδια τότε θα πρέπει να υπάρξουν και περικοπές στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Τελευταίος στον «χορό» μπήκε ο Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν γίνεται οι αθλητές να αποδίδουν σε τόσο υψηλά στάνταρ, με τόσες αναμετρήσεις. Επιπλέον έκανε τη σύγκριση με το NBA αναφέροντας πως και εκεί οι αγώνες είναι πάρα πολλοί, αλλά έχουν την δυνατότητα το καλοκαίρι οι αθλητές να ξεκουραστούν για τέσσερις μήνες, σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο που υπάρχουν τα εθνικά πρωταθλήματα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Τιμπό Κουρτουά:
«Είναι δύσκολο. Δεν πιστεύω πως χρειάζεται να υπάρχουν τόσα πολλά παιχνίδια. Οι ποδοσφαιρστές που παίζουν σε Copa America και EURO έχουν μόλις τρεις εβδομάδες για να ξεκουραστούν.
Επίσης δεν θεωρώ πως χρειάζεται να γίνουν περικοπές σε συμβόλαιο, καθώς τα έσοδα των ομάδων είναι ήδη πολλά. Και στο NBA παίζουν πολλούς αγώνες, εκεί όμως έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν για τέσσερις μήνες σε σχέση με εμάς που έχουμε πολύ λιγότερο. Η καταπόνηση είναι τεράστια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x