Πορτογαλία

Κι όμως...γκελάρει

Μετά από εννέα συνεχόμενες νίκες στο πορτογαλικό πρωτάθλημα η Μπενφίκα... στραβοπάτησε, αφού ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Εστορίλ. Ντέρμπι τίτλου την επόμενη εβδομάδα με Πόρτο στο «Ντραγκάο».

Η αλήθεια είναι πως η Μπενφίκα την σεζόν που διανύουμε έχει “σκοντάψει” ελάχιστες φορές τόσο στο πορτογαλικό πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη.

Οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους φαίνεται πως είχαν μείνει στους πανηγυρισμούς για την πρόκριση στον τελικό του Europa League κόντρα στη Φενερμπαχτσέ και δεν έδειξαν την πρέπουσα σημασία κόντρα στην αδύναμη Εστορίλ, η οποία ανάγκασε τους “αετούς” σε εντός έδρας “γκέλα” (1-1) στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ με τον Τζέφερσον στο 58' παγώνοντας το “Ντα Λούζ”. Ωστόσο, οι παίκτες της Μπενφίκα δεν τα παράτησαν και με τον Περέιρα στο 68' έφεραν το ματς στα ίσα, όμως δεν κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή που θα τους έφερνε ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Έτσι, το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύγριγμα της αναμέτρησης με τους “αετούς” να μην φεύγουν νικητές από παιχνίδι του πορτογαλικού πρωταθλήματος, μετά από εννιά συνεχόμενες νίκες και πλέον δύο “στροφές” πριν από το τέλος η διαφορά τους από τη δεύτερη Πόρτο είναι στους δύο βαθμούς.

Μάλιστα, την επόμενη αγωνιστική (29η) η Μπενφίκα θα ταξιδέψει στο Οπόρτο για να αντιμετωπίσει τους “δράκους” παιχνίδι το οποίο θα κρίνει κατά πάσα πιθανότητα τον πρωταθλητή.

Αναλυτικά η 28η αγωνιστική:

Παρασκευή 3/5

Μορεϊρένσε-Μπράγκα 2-3
(50’ Εσπίνιο, 55’ Γκίλας-11’ Καρλάο, 45’ Σάντος, 83’ Ζε Λουίς)

Σάββατο 4/5

Νασιονάλ-Πόρτο 1-3
(27’ πεν. Καντέιας-10’ Ροντρίγκες, 19’ Μανγκαλά, 22’ πεν. Λούτσο)

Κυριακή 5/5

Μπέιρα Μαρ-Μαρίτιμο 4-2
(1’, 14’ Νίλντο, 51’ πεν. Μπαλμπόα, 70’ Αμπάλο-2’, 38’ Σάμι)

Ολιανένσε-Ρίο Άβε 1-0
(26’ αυτ. Ταραντίνι)

Σετούμπαλ-Ακαδέμικα 0-1
(79’ Ογκού)

Γκιμαράες-Ζιλ Βισέντε 3-1
(15’ Σοουντάνι, 75’ πεν. Ολίμπιο, 94’ Ροντρίγκες-26’ Βιέιρα)

Πάσος Φερέιρα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-0
(74’ Τόνι)

Δευτέρα 6/5

Μπενφίκα-Εστορίλ 1-1

(68' Περέιρα-58' Τζέφερσον)

Θέμης Λιουδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x