Ισπανία

Ισπανία, έχουμε πρόβλημα: Ακόμα μια ρατσιστική επίθεση στα γήπεδα

Ακόμα ένα ρατσιστικό επεισόδιο στα ισπανικά γήπεδα, αυτή τη φορά στη δεύτερη κατηγορία, με τους οπαδούς της Σπόρτινγκ Χιχόν να αποκαλούν «μαϊμού» τον Χασάν της Ρεάλ Οβιέδο

Το ισπανικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε κρίση. Την ώρα που ο Βινίσιους διατυμπανίζει συνεχώς πως το Μουντιάλ του 2030 δεν θα πρέπει να γίνει στην Ισπανία λόγω του ρατσισμού που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές, ένα ακόμα επεισόδιο ήρθε για να ενισχύσει τα λεγόμενα του Βραζιλιάνου σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτήν τη φορά το περιστατικό δεν έλαβε χώρα στη La Liga, αλλά στη δεύτερη κατηγορία της χώρας. Συγκεκριμένα, στο ντέρμπι της Αστούριας που έγινε το Σάββατο 07/09 μεταξύ Σπόρτινγκ Χιχόν και Ρεάλ Οβιέδο, δύο ομάδες με μεγάλη και ιστορική αντιπαλότητα, ο Χασάν, παίκτης της Οβιέδο και πρώην παίκτης της Σπόρτινγκ, δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδό των γηπεδούχων. Ο οπαδός της Σπόρτινγκ φέρεται να προσέβαλε τον παίκτη καθώς πλησίαζε στις κερκίδες, αποκαλώντας τον «που… γιο» και «γαμ… μαϊμού».



Μια πράξη ντροπιαστική που δυστυχώς έχει γίνει ρουτίνα στα γήπεδά της Ισπανίας. Η Σπόρτινγκ τόνισε πως θα κάνει τα πάντα για να βρει τον δράστη: «Η Ρεάλ Σπόρτινγκ εργάζεται για τον εντοπισμό του οπαδού που προσέβαλε σήμερα έναν παίκτη της φιλοξενούμενης ομάδας. Ο σύλλογός μας δεν ανέχεται καμία εκδήλωση ρατσισμού. Διερευνούμε ήδη τι συνέβη. Επικροτούμε και εκτιμούμε τη γενικότερη συμπεριφορά των οπαδών μας».



Ήταν δεδομένο ότι η υποδοχή που θα λάμβανε ο Χασάν θα ήταν εχθρική. Μπορεί να μην πήγε από την Μπαρτσελόνα στην Ρεάλ, αλλά η μετακίνησή του στην «αιώνια» αντίπαλο συνιστά κάτι που οι οπαδοί δύσκολα συγχωρούν. Αλλά σε αυτή την περίπτωση τα όρια ξεπεράστηκαν. Και τόσο η ισπανική Ομοσπονδία όσο και οι σύλλογοι οφείλουν να διερευνήσουν εις βάθος το ζήτημα, το οποίο σίγουρα έχει και άλλες προεκτάσεις, πέρα από το ποδόσφαιερο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x