Ισπανία

Η… baby Ρεάλ

Καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όταν προχωρούσε σε ηχηρές μεταγραφές, δεν έχει η πολιτική της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ της «βασίλισσας».

Την νεότερη ηλικιακά Ρεάλ Μαδρίτης των τελευταίων ετών καλείται να διαχειριστεί ο Κάρλο Αντσελότι.

Η μεταγραφική πολιτική της «βασίλισσας» άλλαξε άρδην το φετινό καλοκαίρι, αφού αντί για σπουδαίος ποδοσφαιριστές κινήθηκε για την απόκτηση νεαρών και πολλά υποσχόμενων ποδοσφαιριστών.

Οι μεταγραφές του Καρβαχάλ, του Ίσκο, του Ιγιαραμέντι, όπως και η προώθηση στην πρώτη ομάδα των Χεσέ, Μοράτα και Νάτσο, προσδίδουν νέο αέρα στους «μέρενχες» που παρουσιάζονται διψασμένοι για επιτυχίες και τίτλους που αναλογούν στην αξία του συλλόγου.

Ο σημερινός μέσος όρος ηλικίας της Ρεάλ είναι 25,5 έτη, ένας από τους νεότερους τα τελευταία χρόνια. Αυτός έπεσε χάρη στους Ίσκο (21 ετών), Καρβαχάλ (21 ετών) και Ιγιαραμέντι (23 ετών), κάτι που συνολικά μας κάνει 21,5 έτη.

Στην πραγματικότητα, φέτος αποκτήθηκαν οι νεότεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές από τους Μαδριλένους από τότε που ανέλαβε την προεδρία της ομάδας ο Φλορεντίνο Πέρεθ, αν και τη σεζόν 2005/06 ο μέσος όρος ηλικίας ήταν 22,8 έτη (με την απόκτηση των Ράμος, Μπαπτίστα και Ρομπίνιο μαζί με άλλους παίκτες).

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x