Ιταλία

Γιουβέντους: «Καταστροφή» αν δεν βγει Champions League!

Στην Ιταλία χαρακτηρίζεται ως «το ματς των 80 εκατ. ευρώ» αυτό της Γιουβέντους με τη Νάπολι, αφού μπορεί να κρίνει την είσοδο στην τετράδα και |την εξασφάλιση του Champions League της νέας σεζόν.

Ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν δίνει την Τετάρτη η Γιουβέντους, αφού υποδέχεται τη Νάπολι στο εξ αναβολής ματς για την 3η αγωνιστική της Serie A.

Η φετινή χρονιά δεν κυλάει ιδανικά για την «Μεγάλη Κυρία» αφού είναι εκτός στόχων στο πρωτάθλημα και εκτός Champions League. Της απομένει ο τελικός του Κυπέλλου με την Αταλάντα και η είσοδος στην τετράδα για την εξασφάλιση του εισιτηρίου στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Κάπως έτσι, το αυριανό ματς με τη Νάπολι χαρακτηρίζεται στην Ιταλία ως «το παιχνίδι των 80 εκατ. ευρώ» καθώς μπορεί να κρίνει το Champions League. Η Γιουβέντους αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα με τα ανοίγματα που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, δίνοντας μεγάλα ποσά για μεταγραφές και παχυλούς μισθούς. Σε συνάρτηση με την πανδημία, όλα αυτά κάνουν τα έσοδα να μειώνονται. Αυτό σημαίνει πως αν η Γιουβέντους δεν καταφέρει να εξασφαλίσει μέσω του πρωταθλήματος τη συμμετοχή της στο Champions League της νέας περιόδου, η ζημια θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Η «Corriere dello Sport» αναφέρει πως η Γιουβέντους από το 2012 μέχρι σήμερα έχει βάλει στα ταμεία της 650 εκτα. ευρώ, δηλαδή περίπου 80 εκατ. ευρώ τον χρόνο ανά σεζόν. Κάτι που δείχνει το πόσο σημαντικό είναι το Champions League για τη «Μεγάλη Κυρία» και στο οικονομικό κομμάτι, εκτός από το πρεστίζ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x