Ελλάδα

Ηττήθηκε, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις στη Γερμανία η Εθνική

Η Εθνική πραγματοποίησε εξαιρετικό α' μέρος στο «Μπορούσια Παρκ», με μεγάλες στιγμές και στο β'. Όμως, είδε τη Γερμανία να αξιοποιεί την ποιότητά της φτάνοντας στην ανατροπή (2-1) με γκολ στο 89'.

Ηττήθηκε, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις στη σπουδαία φιλική αναμέτρηση στο «Μπορούσια Παρκ» η Εθνική Ελλάδος.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είδε τη Γερμανία να επικρατεί 2-1 στο 89'. Ένα αποτέλεσμα που ήρθε με ανατροπή και, κάλλιστα, μπορεί να αφήνει δυσαρεστημένους τους Έλληνες διεθνείς.

Η «γαλανόλευκη» με υπηρεσιακό τεχνικό τον Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος την παρέταξε με... συνταγή Πογέτ και με επιθετικές διαθέσεις, πραγματοποίησε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Ένα 45λεπτο όπου πέρα από το γκολ του Μασούρα στο 33' και τις σημαντικές φάσεις που δημιούργησε, κρατάει και το εξαιρετικό πρέσινγκ, την πολύ καλή και γρήγορη κυκλοφορία, καθώς ταυτόχρονα και την πολύ καλή οργάνωση στον χώρο μη επιτρέποντας στους Γερμανούς να απειλήσουν ουσιαστικά.

Μάλιστα, με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, οι Γερμανοί φίλαθλοι ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες προς την ομάδα τους, βλέποντας τη διοργανώτρια του Euro 2024 να προβληματίζει εκ νέου στο τελευταίο της φιλικό πριν το Euro 2024 (πριν λίγες μέρες έμεινε και στο 0-0 με την Ουκρανία).

Παρότι, λοιπόν, η Εθνική είχε σημαντικές ευκαιρίες και στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι -και διοργανωτές του Euro- αξιοποίησαν την ποιότητά τους, δημιούργησαν πιο ορθολογικά και έφτασαν στην ανατροπή, με πρώτο «χτύπημα» του Χάβερτς στο 56' και δεύτερο από τον Γκρος στο 89'.

Εξαιρετική εμφάνιση από πολλούς διεθνείς, με πλέον διακριθέντα τον Τζόλη που ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις. Ντεμπούτο για τον Αθανασιάδη, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή.

Αναγκαστική αλλαγή έγινε ο Ιωαννίδης, ο οποίος βγήκε πιάνοντας τον ώμο του και πλέον μένει να φανεί το ακριβές μέγεθος του προβλήματός του. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού τραυματίστηκε στο 6', ύστερα από κλέψιμο που έφερε μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα.

Επόμενο φιλικό για την Εθνική, την Τρίτη (11/6) με τη Μάλτα στην Αυστρία.

Γερμανία-Ελλάδα 2-1: Ηττήθηκε, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις η Εθνική

Γερμανία-Ελλάδα 2-1: Ηττήθηκε, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις η Εθνική
(Δυναμικό «παρών» από τους Έλληνες φιλάθλους στις εξέδρες του «Μπορούσια Παρκ»)


Στο... μυαλό των κόουτς:

Με σύστημα 4-3-3 παρέταξε την Εθνική ο Νίκος Παπαδόπουλος. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βλαχοδήμος, με τον Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Γιαννούλη στο αριστερό. Στο κέντρο αυτής οι Μαυροπάνος και Χατζηδιάκος. Σε ρόλο εξαριού ήταν ο Σιώπης, έχοντας μπροστά του τους Μάνταλο και Μπακασέτα, ενώ οι Τζόλης και Μασούρας πλαισίωναν τον Ιωαννίδη στην τριάδα της επίθεσης.

Με παραπλήσιο σχηματισμό κατέβασε τη Γερμανία και ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Ο Νόιερ ήταν στην εστία, με τους Κίμιχ, Τα, Ρίντιγκερ και Μίτελστατ να συνθέτουν την αμυντική τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά. Την τριάδα της επίθεσης αποτελούσαν οι Άντριτς, Κροος και Γκιντογκάν, ενώ εκείνη της επίθεσης οι Μουσιάλα, Χάβερτς και Βιρτς.

Γερμανία-Ελλάδα 2-1: Ηττήθηκε, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις η Εθνική

Γερμανία-Ελλάδα 2-1: Ηττήθηκε, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις η Εθνική

Το ματς:

Τρομερό μπάσιμο της Εθνικής στο παιχνίδι, με τη γαλανόλευκη να αρχίσει να αποδίδει εξαιρετικά τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά.

Αφού απείλησε μόλις στο 2' με δυνατό σουτ εκτός περιοχής από τον Μπακασέτα, στο 6' άγγιξε το γκολ με σπουδαία διπλή ευκαιρία: Μετά από κλέψιμο του Ιωαννίδη, οι Τζόλης και Μασούρας συνδυάστηκαν εξαιρετικά, με τον δεύτερο να ολοκληρώνει με υπέροχη πάσα το «1-2», βγάζοντας σε θέση τετ-α-τετ τον νεαρό εξτρέμ, ο οποίος όμως δέχθηκε σπουδαίο διπλό «στοπ» από τον Νόιερ!

Μια φάση, ωστόσο, που έφερε τον τραυματισμό του άσου του Παναθηναϊκού, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή πιάνοντας τον ώμο του, με τον Παυλίδη να περνά στη θέση του.

Το αντιπροσωπευτικό ματς συγκρότημα συνέχισε να είναι καλύτερο, βγάζοντας ακόμα μία επικίνδυνη αντεπίθεση στο 18'.

Ουσιαστικά, η Γερμανία δημιούργησε την πρώτη της στιγμή στο 22', με το σουτ όμως που έπιασε εκτός περιοχής ο Μουσιάλα να μην ανησυχεί τον Βλαχοδήμο.

Η Εθνική όμως συνέχιζε να απειλεί και εντέλει το εξαργύρωσε στο 33': Πάλι εξαιρετικό πρέσινγκ από την Ελλάδα, απέδωσε με τον Ρότα να κλέβει την μπάλα, για να την πάρει ο Μπακασέτας και να την περάσει στον Τζόλη. Ο νεαρός εξτρέμ έπιασε το σουτ, ο Νόιερ απέκρουσε ασταθώς, με τον Μασούρα να έχει ακολουθήσει τη φάση, παίρνοντας το «ριμπάουντ» και σκοράροντας από κοντά.

H Γερμανία προσπάθησε να αντιδράσει πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους (40' κεφαλιά Τα, 43' σκόραρε ο Χάβερτς αλλά το γκολ δεν μέτρησε ορθώς λόγω οφσάιντ).

Ωστόσο, η μεγαλύτερη φάση άνηκε εκ νέου στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χάρη στην πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Παυλίδη στο 45', με το φαλτσαριστό του πλασέ να κοντράρει. Να σημειωθεί, δε, ότι εάν και ως μη γενόμενη τελικά η φάση λόγω οφσάιντ, στο 45'+2' ο Βλαχοδήμος πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση με το πόδι πριν σηκωθεί το σημαιάκι.

Γερμανία-Ελλάδα 2-1: Ηττήθηκε, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις η Εθνική

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος η Γερμανία (οι Ράουμ και Σανέ στις θέσεις των Μίτελστατ και Βιρτς), καμία για την Εθνική που είχε και πάλι την πρώτη ευκαιρία, με την κεφαλιά του Τζόλη (46'). Η Ελλάδα απείλησε και πάλι στο 53' με το σουτ του Παυλίδη.

Ωστόσο, σιγά-σιγά η Γερμανία άρχισε να ψάχνει πιο ορθολογικά το γκολ. Και το βρήκε, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα στο 56': Ωραία κυκλοφορία των γηπεδούχων μέσα στην περιοχή της Εθνικής. Ο Χάβερτς σούταρε γυρνώντας μέτωπο προς την εστία, με την μπάλα να κοντράρει και λίγο στον Σιώπη για να καταλήξει στα δίχτυα.

Παρόλα αυτά, η Εθνική δεν... θορυβήθηκε. Ίσα-ίσα, δημιούργησε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία, στο 64'. Ο Μάνταλος έκλεψε, η μπάλα έφτασε στον Τζόλη, ο οποίος πλάσαρε από θέση μέσα αριστερά, με τον Νόιερ να αποκρούει! Ακριβώς πριν ο νεαρός εξτρέμ είχε πάλι σημαντική στιγμή σε επικίνδυνη αντεπίθεση της Εθνικής, όμως δεν έκανε καλό γύρισμα.

Νέα μεγάλη στιγμή της Εθνικής στο 74' σε αντεπίθεση δύο εναντίον ενός, με τον Δουβίκα ωστόσο να μην πασάρει σωστά.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Γερμανία άρχισε να αυξάνει την πίεσή της δημιουργώντας πολλές και καλές στιγμές. Πρώτα, στο 83', δοκάρι με τη σουτάρα του Χένριχ. Εν συνεχεία κεφαλιά του Φίλκρουγκ στο 85', για να φτάσουμε στο 89', όταν ο Γκρος νίκησε τον Αθανασιάδη (που προηγουμένως είχε «απαντήσεις» σε απειλές που δέχτηκε) με πολύ ωραίο φαλτσαριστό τελείωμα. Δεν άλλαξε κάτι, με το 2-1 να είναι και το τελικό σκορ.

Γερμανία-Ελλάδα 2-1: Ηττήθηκε, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις η Εθνική

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ – Κίμιχ (68' Χένρικς), Τα, Ρίντιγκερ (69' Σλότερμπεκ), Μίτελστατ (46' Ράουμ) – Άντριτς (68' Γκρος), Κρόος, Γκιντογκάν (68' Φίλκρουγκ) – Μουσιάλα, Χάβερτς, Βιρτς (46' Σανέ).

Ελλάδα (Νίκος Παπαδόπουλος): Βλαχοδήμος (78' Αθανασιάδης) – Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης – Σιώπης, Μπακασέτας (68' Μπουχαλάκης), Μάνταλος (78' Κουρμπέλης) – Μασούρας (68' Δουβίκας), Ιωαννίδης (10' Παυλίδης), Τζόλης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x