Euro

Το πρόσωπο της ημέρας: Ο άνθρωπος που προκάλεσε σεισμό στο Μεξικό από τη Ρωσία

Γίνεται ένας άνθρωπος να προκαλέσει σεισμό; Γίνεται να προκαλέσει σεισμό χωρίς καν να βρίσκεται στο σημείο αυτό; Κι όμως... Ο Ίρβινγκ Λοσάνο απέδειξε με το γκολ του επί της Γερμανίας ότι όλα γίνονται.

Πόσο τυχερή μπορεί να αισθάνεται μια ομάδα όταν στην πρεμιέρα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, της προκύπτει η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Γερμανία, η οποία έχει ξεχάσει αν έχει χάσει ποτέ σε ανάλογη κατάσταση;

Τελικά, το Μεξικό όχι μόνο δεν... έκλαψε στη μοίρα του, αλλά αξιοποίησε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε για να μιλήσει όλος ο κόσμος για την αξία του, μέσω της δικαιότατης νίκης που πέτυχε με 1-0, σκορ το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και υψηλότερο. Πρωταγωνιστής αυτού του ιστορικού για το Μεξικό αποτελέσματος ήταν ο Ίρβινγκ Λοσάνο, που σκόραρε και παράλληλα κατάφερε να προκαλέσει και σεισμό στη γενέτειρά του, καθώς όπως ανακοίνωσε το ινστιτούτο σεισμολογικού ελέγχου του Μεξικού σημειώθηκε δόνηση από τεχνητό τρόπο, προφανώς από τους μαζικούς πανηγυρισμούς του κόσμου που έβλεπε το ματς.

Κι αν, λοιπόν, κάποιοι άκουσαν τώρα για πρώτη φορά το όνομα του Ίρβινγκ Λοσάνο, είναι καιρός να τον συγκρατήσουν ως ποδοσφαιριστή, αφού πρόκειται για ένα αστέρι που βρίσκεται υπό επεξεργασία από τη μετρ τους είδους, PSV Αϊντχόβεν. Οι Ολλανδοί αποφάσισαν πέρυσι τέτοιο καιρό (19 Ιουνίου του 2017) να αποκτήσουν τον 22χρονο – σήμερα – Μεξικανό καταβάλλοντας περί τα 10 εκατ. ευρώ στην Πατσούκα, ενώ τον ίδιο τον «έδεσαν» με εξαετές συμβόλαιο.

Το «γιατί» για τον ολλανδικό σύλλογο δεν απαντήθηκε στον αγώνα με τη Γερμανία, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όταν αγωνιζόμενος σταθερά στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής συγκλίνοντας προς τον άξονα αφού είναι δεξιοπόδαρος, πέτυχε 19 γκολ, μοίρασε 11 ασίστ σε 32 εμφανίσεις εντός Ολλανδίας (πρωτάθλημα και Κύπελλο) αποτελώντας εκ των βασικών συντελεστών της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Κρατήστε, επίσης, και ακόμα ένα σοβαρό στοιχείο. Εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή είναι ο Μίνο Ραϊόλα, άρα θεωρείται δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα ο τρελοατζέντης θα κινήσει τις διαδικασίες για τη μετακόμισή του στα κορυφαία club της Ευρώπης.

Θυμηθείτε το γκολ του 22χρονου, Ίρβινγκ Λοσάνο:



Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x