Euro

Το πρόσωπο της ημέρας: Ο άνθρωπος που λύτρωσε ένα ολόκληρο έθνος

Τα περιθώρια είχαν στενέψει επικίνδυνα. Και ενώ όλα έδειχναν να έχουν χαθεί, εμφανίστηκε από το πουθενά και με το γκολ του έκανε το Μουντιάλ μας καλύτερο. Δίκαια, λοιπόν είναι το πρόσωπο της ημέρας.

Απέμεναν λίγα λεπτά και η Αργεντινή είχε κολλήσει για τα καλά στο 1-1 κόντρα στη Νιγηρία. Ένα αποτέλεσμα που την έστελνε πρόωρα… σπίτι της και παράλληλα έδινε το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης στους Αφρικανούς.

Η αλμπισελέστε έμοιαζε να θέλει να βρει το χρυσό τέρμα που θα την έστελνε στην επόμενη φάση, αλλά να μην… μπορεί. Ο Σαμπάολι είχε περάσει στο ματς ό,τι επιθετικό όπλο είχε και δεν είχε και ο Ιγκουαΐν από την άλλη σημάδευε (για ακόμα μία φορά) τον ουρανό της Αγίας Πετρούπολης. Το φάσμα του αποκλεισμού έμοιαζε να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ και η κατάσταση είχε κυριολεκτικά βαρέσει… κόκκινο.

inner

Και τότε έκανε την εμφάνισή του ο Μάρκος Ρόχο. Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βλέποντας τους συμπαίκτες του να αδυνατούν να κάνουν αυτό που πρέπει, δέχθηκε την οδηγία από τον Σαμπάολι, ώστε να εγκαταλείψει τα καθιερωμένα καθήκοντά του και να προωθηθεί στην επίθεση. Τα συστήματα πλέον είχαν πάει περίπατο και αυτό που μετρούσε ήταν το ποιος το ήθελε περισσότερο.

Και σίγουρα αυτός ήταν ο Ρόχο. Ο 26χρονος ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη στιγμή. Στο 86' λοιπόν, είπε ευχαριστώ στη σέντρα-ξυραφιά του Μερκάδο και με ιδανικό πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Ουζόχο και έστειλε ένα ολόκληρο έθνος στα ουράνια. Μαζί με αυτούς και τον Ντιέγκο Μαραντόντα, ο οποίος το γιόρτασε κάπως πιο… έντονα από ότι θα έπρεπε.



Κάπως έτσι το παραμύθι της Αργεντινής στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο δεν θα έχει -για την ώρα- δράκο και οι παίκτες του Σαμπάολι ετοιμάζονται πλέον να μετρήσουν τις δυνάμεις τους κόντρα στην Γαλλία.

Σαν παραμύθι ωστόσο ήταν και η φετινή σεζόν για τον Μάρκος Ρόχο. Ο 27χρονος μετά τη ρήξη χιαστού στα τελειώματα της περσινής χρονιάς και στο παιχνίδι κόντρα στην Άντερλεχτ, είδε τον Ζοσέ Μουρίνιο φέτος να του… γυρνά την πλάτη. Πρόλαβε να κάνει μόλις 12 συμμετοχές και σίγουρα η αγωνιστική κατάστασή του δεν ενέπνεε σιγουριά. Παρ’ όλα αυτά, εκείνος κόντρα στον… ρόλο του, όταν χρειάστηκε φώναξε «παρών», αυτοσχεδίασε και έκανε... καλύτερο το Μουντιάλ.

Γιατί μεταξύ μας, δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να προτιμά το Γαλλία-Νιγηρία από το Γαλλία-Αργεντινή. Σωστά;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x