Euro

«Το Μουντιάλ του Μέσι»

Την άποψη ότι η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι διεκδικεί φέτος με αξιώσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο, μαζί με τη Βραζιλία και την Ισπανία, εξέφρασε ο Γκάρι Λίνεκερ, ο οποίος έδωσε… συμβουλές και στην Αγγλία.

Η εθνική Αργεντινής είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ και μόνο η διοργανώτρια, Βραζιλία, μπορεί να «εμποδίσει» την παρέα του Λιονέλ Μέσι να πετύχει τον στόχο της, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γκάρι Λίνεκερ.

Παράλληλα, ο πρώτος σκόρερ της Αγγλίας σε Παγκόσμια Κύπελλα, καθώς είχε πετύχει συνολικά 10 γκολ το 1986 και 1990, υποστήριξε ότι η Ισπανία έχει τις δικές της πιθανότητες να διατηρήσει τα κεκτημένα, κάτι που αν το πετύχει θα είναι η μεγαλύτερη ομάδα όλων των εποχών, αφού εκτός από δύο Παγκόσμια Κύπελλα έχει και τα δύο σερί Ευρωπαϊκά.

«Θεωρώ ότι μπορεί να είναι το Μουντιάλ του Μέσι, όπως ήταν του Μαραντόνα το 1986. Έκανε μια σχετικά καλή χρονιά με την Μπαρτσελόνα, ωστόσο έχει ξεκουραστεί το κορμί του. Η Αργεντινή μαζί με τη Βραζιλία θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Από την Ευρώπη μόνο η Ισπανία μπορεί να μπει στο παιχνίδι. Αν το πετύχει αυτό τότε θα είναι η μεγαλύτερη ομάδα όλων των εποχών, γιατί θα έχει δύο συνεχόμενα Μουντιάλ και φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και τα δύο Ευρωπαϊκά. Θα είναι καλύτερη και από τη Βραζιλία, καθώς δεν το πήρε ούτε το 1966, ούτε το 1970», ο κεντρικός παρουσιαστής της διοργάνωσης για το BBC και στάθηκε στην εθνική Αγγλίας:

«Ο Μπάρκλεϊ μου θυμίζει τον τρόπο που έπαιζε ο Γκασκόιν πριν τη διοργάνωση του 1990. Όσον φορά την εθνική δεν πρέπει να παίξει επιφυλακτικά. Αν θέλει να προκριθεί από τους ομίλους θα πρέπει να πετύχει γκολ όχι μόνο να μην δεχτεί».

Καταλήγοντας, ο Λίνεκερ χαρακτήρισε σπουδαίο ταλέντο τον Πολ Πογκμπά της Γαλλίας, ενώ συμβούλεψε τον Νεϊμάρ:

«Είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά θα πρέπει να δει πόσο τίμια παίζει ο Μέσι και να μην πέφτει συνέχεια κάτω. Ωστόσο μέσα στην περιοχή είναι εξαιρετικός. Από τη Γαλλία μπορεί να ξεχωρίσει ο Πογκμπά, είναι ταλέντο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x