Euro

Τελικός το Πορτογαλία-Ελβετία, μάχη μέχρι τέλους για Γαλλία και Σουηδία

Χαρακτήρα τελικού έχει αποκτήσει το τελευταίο ματς στον 2ο όμιλο. Πορτογάλοι και Ελβετοί διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με φόντο την πρωτιά και το απευθείας εισιτήριο για τη Ρωσία.

Κανονικό θρίλερ αναμένεται να είναι σήμερα το ματς ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ελβετία, αφού το παιχνίδι κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου και κατ’ επέκταση το απευθείας εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Οι Ελβετοί έχουν ισχνό προβάδισμα αφού και σε περίπτωση ισοπαλίας θα κόψουν το νήμα του δευτέρου ομίλου πρώτοι, αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν είναι να συμβεί μέσα στην έδρα των πρωταθλητών Ευρώπης. Ο Φερνάντο Σάντος, που έχει γενέθλια σήμερα, θέλει η ομάδα του να αποδείξει τη δυναμική της και να πάρει τη νίκη, αποφεύγοντας το... μπλέξιμο των μπαράζ.

Οι Πορτογάλοι δεν έχουν απουσίες, ενώ προβλήματα δεν αντιμετωπίζει ούτε η Ελβετία στο ματς που έχει και δικαίως, χαρακτήρα τελικού.

«Σφαγή» ως το τέλος αναμένεται να γίνει και στον πρώτο όμιλο, με το Ολλανδία – Σουηδία να κρίνει εν πολλοίς την πρωτιά. Θεωρητικά, ελπίδες για πρόκριση έχουν και οι «οράνιε», αλλά θα πρέπει να κερδίσουν με 7-0 τη Σουηδία, αλλιώς χάνουν το τρένο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, τα πράγματα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολα για την ομάδα του Άντβοκαντ.

Από την άλλη οι Σουηδοί μετά τη νίκη με 8-0 επί του Λουξεμβούργου, «κλείδωσαν» κατά 99,9 % τη συμμετοχής τους στα μπαράζ και θα παίξουν μέχρι τέλους ακόμα και για την κορυφή. Αν οι Σουηδοί κερδίσουν και δεν το κάνουν οι Γάλλοι κόντρα στη Λευκορωσία, τότε αυτοί θα περάσουν απευθείας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της βραδιάς

Ουγγαρία – Νησιά Φερόε
Λετονία – Ανδόρα
Πορτογαλία – Ελβετία
Βέλγιο – Κύπρος
Εσθονία – Βοσνία
Γαλλία – Λευκορωσία
Ολλανδία – Σουηδία
Λουξεμβρούργο – Βουλγαρία
Ελλάδα – Γιβραλτάρ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x