Euro

Στο Top 10 των σκόρερ της εθνικής Σλοβενίας ο Σπόραρ

Ο Άντραζ Σπόραρ του Παναθηναϊκού μπήκε στην δεκάδα των κορυφαίων σκόρερ με την εθνική Σλοβενίας.

Την υπογραφή του στη νίκη της Σλοβενίας επί της Βόρειας Ιρλανδίας χθες με 4-2 έβαλε ο Άντραζ Σπόραρ, καθώς πέτυχε δύο γκολ.

Με αυτά τα δύο τέρματα, ο φορ του Παναθηναϊκού μπήκε στην δεκάδα των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της χώρας, καθώς έφτασε στα 10 σε 45 εμφανίσεις. Στην κορυφή της λίστας είναι ο άλλοτε μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, Ζλάτκο Ζάχοβιτς, που είχε πετύχει 35 γκολ σε 80 συμμετοχές. Ακολουθεί με 32 γκολ ο Μιλιβόγε Νοβάκοβιτς, ενώ από 16 έχουν οι Σάσο Ούντοβιτς και Γιόσιπ Ίλιτσιτς, με τον Έρμιν Σίλιακ με 14 γκολ να συμπληρώνει την πεντάδα. Πάνω από τον Σπόραρ είναι ο Μιλένκο Ατσίμοβιτς με 13 και ο Τιμ Μάταβζ με 11, ενώ από δέκα έχουν και οι Πρίμοζ Γκλίχα και Μπόστιαν Σέζαρ.

Ο 29χρονος Σπόραρ έκανε ντεμπούτο με την εθνική Ανδρών της Σλοβενίας το Νοέμβριο του 2016 απέναντι στη Μάλτα και πέτυχε το πρώτο του γκολ στις 21 Μαρτίου 2019, στο 1-1 με το Ισραήλ στη Χάιφα για τα προκριματικά του Euro 2020. Χθες ήταν η δεύτερη φορά που σκοράρει δύο γκολ σε έναν αγώνα, μετά το 6-0 σε φιλικό με το Γιβραλτάρ τον Ιούνιο του 2021.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x