Euro

Σκίμπε: «Σταθήκαμε τυχεροί»

Δεν θέλησε να κρυφτεί πίσω από… τον βαθμό της ισοπαλίας ο Μίχαελ Σκίμπε, που ανέφερε πως η Ελλάδα στάθηκε τυχερή στο τέλος με το γκολ του Γιώργου Τζαβέλλα.

Απογοητευμένος με την εμφάνιση της ομάδας του, αλλά ικανοποιημένος με τον βαθμό της ισοπαλίας έμεινε ο Μίχαελ Σκίμπε, που τόνισε πως η ομάδα του στάθηκε τυχερή με το γκολ στο φινάλε.

«Μας έφυγε σίγουρα ένα βάρος που βάλαμε στο τελευταίο λεπτό το γκολ της ισοφάρισης. Είναι σημαντικός ο πόντος που πήραμε. Είδαμε στα 90 λεπτά ότι η Βοσνία είναι μια πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα στην επίθεση. Δεν παίξαμε τη μπάλα που δείξαμε στα προηγούμενα παιχνίδια για αυτό στο τέλος μπορούμε να πούμε πως σταθήκαμε τυχεροί που πήραμε τον βαθμό της ισοπαλίας»
, ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Αν έμεινε ευχαριστημένος με τη διαιτησία: «Πολλοί παίκτες στο γήπεδο κάνανε δύσκολη τη δουλειά του διαιτητή. Το παιχνίδι ήταν δύσκολο γιατί είχε πολλά φάουλ και κίτρινες κάρτες. Είχαμε έναν διαιτητή με πολύ πείρα που πολλά πράγματα τα έκανε σωστά».

Αν πιστεύει ότι η Ελλάδα άξιζε κάτι παραπάνω στο ματς: «Ευκαιρίες είχαν και οι δύο ομάδες. Μπορεί αν βάζαμε νωρίτερα ένα γκολ να ερχόταν ένα άλλο αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει και για τη Βοσνία».

Για το αν ήταν εντολή του να παίξει αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα και ότι μετά το γκολ της Βοσνίας ανέβασε την απόδοσή της: «Από την αρχή θέλαμε να παίξουμε πιο επιθετικά. Το καταφέραμε στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά η αλήθεια είναι πως χάσαμε τον… δρόμο στον οποίο ξεκινήσαμε και μόνο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ξαναμπήκαμε στο παιχνίδι. Η αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ θετική, μπήκαμε πιο επιθετικά με πιο πολύ θάρρος. Πιέσαμε για να βάλουμε το γκολ».

Για την… γερμανική φιλοσοφία και το γκολ στο φινάλε: «Ως αθλητής πρέπει να το πιστεύεις ως το τελευταίο δευτερόλεπτο ότι θα πάρεις κάτι. Το έχουμε και στη δικιά μας ομάδα αυτό, αυτή τη φιλοσοφία. Τα αισθήματα που είδαμε μετά το γκολ δείχνουν πόσο το θέλαμε και πόσο δουλέψαμε για να πετύχουμε αυτό το γκολ».

Για το πώς νιώθει στην Ελλάδα: «Νιώθω πολύ καλά και άνετα στην ομάδα και στην Ελλάδα. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι προπονητής στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας».

Για το όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, αν αυτή η ισοπαλία είναι σαν νίκη: «Αυτή τη στιγμή για εμάς το νιώθουμε σαν νίκη. Και η Βοσνία αυτή τη στιγμή νιώθει σαν να έχασε. Ωστόσο, θα καταλάβουμε σε λίγο καιρό ότι είναι ένας βαθμός και τίποτα παραπάνω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x