Euro

Σάρ-ωσαν και έφυγαν για Ρίο οι Ελβετοί

Πολύ κοντά στην πρόκρισή της στα τελικά του Μουντιάλ βρίσκεται η Ελβετία, αφού επικράτησε στο Όσλο της Νορβηγίας με 2-0 χάρη στα τέρματα του Σαρ και σχεδόν σφράγισε την πρωτιά του 5ου ομίλου.

Ένα γκολ του Φάμπιαν Σαρ στο πρώτο ημίχρονο (12’) και ακόμη ένα στο δεύτερο (51’) ήταν αρκετά για την Ελβετία ώστε να την φέρουν κοντά σε πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Ελβετοί ταξίδεψαν στο Όσλο με σκοπό να κάνουν ένα τεράστιο βήμα για την πρωτιά του 5ου ομίλου, αφού οι αντίπαλοί τους, Νορβηγοί, ήταν οι άμεσοι διώκτες τους και μια ενδεχόμενη νίκη τους θα περιέπλεκε τα πράγματα.

Και έτσι έγινε. Το σύνολο του Ότμαρ Χίτσφελντ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και… κομμάτιασε κάθε ελπίδα των γηπεδούχων, οι οποίοι πλέον πρέπει να πάρουν το απόλυτο των βαθμών απέναντι σε Σλοβενία (11/10 εκτός) και Ισλανδία (15/10 εντός), αλλά να ελπίζουν και σε στραβοπάτημα όλων των υπόλοιπων ομάδων εκτός της Κύπρου -που στην ουσία δεν διεκδικεί τίποτα- για να πάρουν τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Όσον αφορά τους Ελβετούς χρειάζονται ενδεχομένως ακόμη και έναν βαθμό για την απευθείας πρόκριση στα δύο παιχνίδια που απομένουν, ενώ ίσως προκριθούν και από σήμερα βάσει των αποτελεσμάτων των άλλων αναμετρήσεων.



Νορβηγία: Γιάρστεϊν, Χόγκλι (Ελαμπντελάουι 69’), Μπορντάλ, Χάνγκελαντ, Νόρντβεϊτ, Ελιουνούσι, Ίκρεμ (Γένσεν 64’), Ρουντ, Γιοχάνσεν, Πέντερσεν (Κινγκ 22’), Μπράατεν

Ελβετία: Μπεναλιό, Λιχστάινερ, Μπέργκεν, Ινλέρ, Σεφέροβιτς, Σάκα, Μπεχραμί, Ροντρίγκες, Στόκερ (Φερνάντες 74’), Σαρ, Σακίρι (Τζεμαλί 90’)

Για τον ίδιο όμιλο αγωνίζεται αυτή την ώρα η Κύπρος κόντρα στην Σλοβενία και στις 22:00 η Ισλανδία απέναντι στην Αλβανία.

Γιώργος Σιάφας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x