Euro

Ποινή-χάδι στην Κροατία για τη φασιστική σημαία στον αγώνα με τη Λετονία

Με απλό πρόστιμο και μερικό κλείσιμο της κερκίδας τιμωρήθηκε από την UEFA η Κροατία για φασιστική σημαία στον αγώνα με τη Λετονία.

Μετά τη συμπεριφορά των οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, η Κροατία απασχόλησε για μια ακόμη φορά την UEFA για φασιστική συμπεριφορά, αλλά και πάλι δεν υπήρχε κάποια επιβολή μεγάλης τιμωρίας.

Η ομοσπονδία της χώρας τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 ευρώ και κλείσιμο μιας κερκίδας περίπου 2.000 θέσεων για μια φασιστική σημαία που αναρτήθηκε στον αγώνα με τη Λετονία για τα προκριματικά του Euro 2024. Η Κροατία θα είναι υπό επιτήρηση για την προσεχή διετία και αν υπάρξουν ανάλογα κρούσματα, θα υπάρχουν αυστηρότερες ποινές.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο οπαδοί που είχαν αναρτήσει τη σημαία είχαν συλληφθεί και τους επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα της χώρας με υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τους τμήμα για δύο χρόνια.

Έτσι ο αγώνας της Κροατίας με την Τουρκία στην Opus Arena του Όσιγεκ στις 12 Οκτωβρίου θα γίνει κανονικά με κόσμο, παρότι υπήρχαν φόβοι για τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x