Euro

Πογκ-μπαμ και (από) κάτω η Ολλανδία!

Η σουτάρα του Πογκμπά ήταν αρκετή για τη Γαλλία, ώστε να νικήσει 1-0 την Ολλανδία και να πατήσει κορυφή. Συγκάτοικός της η Σουηδία, που με βασικό Μπεργκ, επικράτησε πολύ εύκολα 3-0 της Βουλγαρίας.

Ένα ήταν αρκετό για τη Γαλλία!

Ο «κεραυνός» του Πολ Πογκμπά στο 30’ χάρισε στο σύνολο του Ντεσάν τη νίκη με 1-0 μέσα στην Ολλανδία και παράλληλα την κορυφή του ομίλου. Παρέα με τους «τρικολόρ», η Σουηδία που δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει 3-0 της Βουλγαρίας. Κατάθεση… ψυχής από το Λουξεμβούργο, καθώς έπαιζε με παίκτη λιγότερο, έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε να πάρει την ισοπαλία (1-1) μέσα στη Λευκορωσία.

Από νωρίς είχε πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης η Γαλλία, αλλά χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία της Ολλανδίας. Όμως, ο Πολ Πογκμπά έλυσε τα πόδια των «τρικολόρ», καθώς με τον… κεραυνό του στο 30’ άνοιξε το σκορ, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Η ομάδα του Ντεσάν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος, με τον σταρ της Γιουνάιτεντ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 65’. Η συνέχεια ανήκε στους «οράνιε», αλλά ο Γιορίς ήταν εκεί όταν χρειάστηκε και έτσι οι Γάλλοι πανηγύρισαν τη νίκη μέσα στο Άμστερνταμ.



Εύκολο βράδυ είχε η Σουηδία απέναντι στη Βουλγαρία. Οι Σκανδιναβοί μπήκαν δυνατά από την αρχή, αλλά κατάφεραν να προηγηθούν με τον Τοϊβόνεν στο 39’, σε μία φάση που ενεπλάκη και ο Μάρκους Μπεργκ. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για τους γηπεδούχους στο 45’, καθώς ο Χίλιεμαρκ τους έστειλε στα αποδυτήρια προηγούμενους 2-0. Οι φιλοξενούμενοι ήταν απλοί θεατές στο ματς, με τον Λίντελεφ να ανεβάζει κι άλλο τον δείκτη του σκορ στο 58ο λεπτό. Η Σουηδία συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, αλλά δεν άλλαξε κάτι στο τέλος και έτσι έμεινε το 3-0. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, αντικαταστάθηκε στο 85ο λεπτό από τον Γκουιντέτι.



Τέλος, στο άλλο ματς η Λευκορωσία κατάφερε να… μην νικήσει το Λουξεμβούργο! Παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι είχαν την αριθμητική υπεροχή από το 44’ (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κάρλσον), προηγήθηκαν στο 80’ με τον Σαβίτσκι, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν πέντε λεπτά μετά (85’), διαμορφώνοντας το τελικό 1-1!

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

Ολλανδία-Γαλλία 0-1
(30’ Πογκμπά)

Σουηδία-Βουλγαρία 3-0
(39’ Τοϊβόνεν, 45’ Χίλιεμαρκ, 58’ Λίντελεφ)

Λευκορωσία-Λουξεμβούργο 1-1
(80’ Σαβίτσκι-85’ Τζοακίμ)

Βαθμολογία:

Γαλλία 7 (5-1)
Σουηδία 7 (5-1)
Ολλανδία 4 (5-3)
Βουλγαρία 3 (5-10)
Λευκορωσία 2 (2-5)
Λουξεμβούργο 1 (4-6)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική:

Γαλλία-Σουηδία (11/11)
Βουλγαρία-Λευκορωσία (13/11)
Λουξεμβούργο-Ολλανδία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x