Euro

Πίτερ Σμάιχελ για Νεϊμάρ: «Μία λέξη υπάρχει γι’ αυτό που κάνει: λυπηρό»

O παλαίμαχος Δανός τερματοφύλακας, Πίτερ Σμάιχελ, καταδικάζει τον Νεϊμάρ για άλλον έναν παρατραβηγμένο θεατρινισμό στο παιχνίδι της Βραζιλίας με το Μεξικό.

Είναι συχνό να φαινόμενο να βλέπει κανείς τον Νεϊμάρ να «βουτάει» ζητώντας φάουλ και να υπερβάλλει στις αντιδράσεις του. Στον αγώνα της Βραζιλίας με το Μεξικό, όμως, το παράκανε, αφού με ερμηνεία που αξίζει Όσκαρ, προσποιήθηκε ότι τον πάτησε ο αντίπαλος όσο ήταν πεσμένος στο χορτάρι.

Οι επικριτές του μετά το χθεσινό θέατρο είναι πολλοί. Ένας από αυτούς είναι και ο Πίτερ Σμάιχελ, πατέρας του Κάσπερ και σπουδαίος παλαίμαχος τερματοφύλακας. Σχολιάζοντας το παιχνίδι για την τηλεόραση δήλωσε ότι αυτό που κάνει ο Βραζιλιάνος σταρ είναι «λυπηρό».

«Θεέ μου δεν μπορώ να πιστέψω ότι κέρδισε το βραβείο του καλύτερου παίκτη του αγώνα. Η FIFA θα έπρεπε να τα ελέγχει αυτά και να αναλύει τη συμπεριφορά του. Η μόνη λέξη για να περιγράψεις αυτό που συμβαίνει είναι “λυπηρό”. Κάνω έκκληση στη FIFA, γιατί αυτό του Νεϊμάρ δεν είναι ευχάριστο να το βλέπεις. Τώρα που έχουμε το VAR μπορούμε να ελέγχουμε όλα τα θέατρα. Το βλέπουν τόσα παιδιά και αυτό δεν είναι καλό. Αυτό που κάνει ο Νεϊμάρ δεν είναι ωραίο να το βλέπεις, δεν θέλουμε να το βλέπουμε στο ποδόσφαιρο», είπε με καυστικό ύφος ο Δανός, πρώην τερματοφύλακας.

Ο Σμάιχελ ρωτήθηκε επίσης για το αν ο Νεϊμάρ μπορεί να θεωρηθεί στους καλύτερους παίκτες του κόσμου με αυτή τη συμπεριφορά.

«Εσείς βλέπετε τον Κριστιάνο να το κάνει αυτό; Αυτός έμαθε πολύ γρήγορα. Και βλέπετε τι κάνει ο Μέσι ή ο Χάρι Κέιν; Ο Ινφαντίνο ήταν στο γήπεδο και το είδε καθαρά, πρέπει να μιλήσει με τους διαιτητές. Είναι σημαντικό οι διαιτητές να ενημερώνουν από την αρχή του παιχνιδιού και αν δεν καταλαβαίνουν να τους αποβάλουν, μόνο έτσι θα μάθει κανείς», κατέληξε ο Σμάιχελ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x