Euro

Ομάδα βγαλμένη από άλλη εποχή

Ενώ οι περισσότερες ομάδες προσπαθούν να “χτίσουν” από την άμυνα, το Βέλγιο έχει διαλέξει τον δύσκολο δρόμο. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Το Βέλγιο κατάφερε να επιβεβαιώσει (με εμφατικό μάλιστα τρόπο) την ανωτερότητα του στο παιχνίδι με την Τυνησία και η νίκη της ομάδας του Μαρτίνεθ με 5-2 φανερώνει τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η «παρέα» του Ντε Μπρόινε.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Οι Βέλγοι έχουν παρουσιάσει μια ομάδα την οποία χαίρεσαι να την βλέπεις κι επί της ουσίας είναι ομάδα βγαλμένη από μια άλλη εποχή. Και το λέμε αυτό διότι είναι ξεκάθαρο πως ενώ οι περισσότερες ομάδες προσπαθούν να “χτίσουν” από την άμυνα, το Βέλγιο έχει διαλέξει τον δύσκολο δρόμο.

Η βελγική ομάδα στηρίζει το παιχνίδι της στο επιθετικό κομμάτι και η φιλοσοφία της είναι προφανής. Από την στιγμή που υπάρχει άφθονο ταλέντο σε δημιουργικό – επιθετικό επίπεδο θα ήταν άστοχο να προσπαθήσουν να μπουν σε καλούπια που δεν τους ταιριάζουν. Και ο Μαρτίνεθ είναι ένας προπονητής που ξέρει πολύ καλά πως να περάσει το ατομικό ταλέντο των παικτών του στο σύνολο.

Έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική ομάδα που σκοράρει κι αυτό κάνει τον κόσμο να θέλει να βλέπει τους Βέλγους. Στο πρώτο ματς νίκησαν εύκολα τον Παναμά με 3-0. Τώρα κέρδισαν επίσης εύκολα την Τυνησία με 5-2. Στο δεύτερο παιχνίδι μάλιστα θα μπορούσαν εύκολα να έχουν πετύχει περισσότερα γκολ, καθώς έχασαν πολλές ευκαιρίες.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να σημειωθεί είναι πως το Βέλγιο είναι αυτή την στιγμή η πιο θεαματική ομάδα του παγκοσμίου Κυπέλλου, μαζί με την Βραζιλία και την Κροατία. Τα έχει όλα σε ότι αφορά την μεσαία γραμμή. Έχει επίσης ένα σέντερ φορ (Λουκάκου) σε πολύ καλή κατάσταση και καταλαβαίνουν όλοι πόσο δύσκολη ήταν η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά.
Βέβαια είναι μια ομάδα που έχει και αδυναμίες στα μετόπισθεν και αυτά τα προβλήματα κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί ως ένα βαθμό η Τυνησία κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα πρέπει να απασχολήσει τον Μαρτίνεθ.

Το Βέλγιο λοιπόν έχει μια φιλοσοφία “όσα βάλουμε κι όσα φάμε” κι αυτό είναι ένα moto της δεκαετίας του 80 ή και παλιότερων δεκαετιών. Το θέμα βέβαια είναι πως θα παρουσιαστεί το Βέλγιο σε παιχνίδια που θα έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Γιατί εκεί τα πράγματα σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετικά.

Η φάση πάντως του παιχνιδιού είναι η πάσα του Μενιέ στον Λουκάκου, για το δεύτερο γκολ του σέντερ φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μια εξαιρετική προσπάθεια και μεταβίβαση μισό γκολ. Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στο ματς των Βέλγων με τους Άγγλους, για να δούμε την ομάδα ου Μαρτίνεθ απέναντι σε αντίπαλο με βαριά φανέλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x