Euro

Οι δοκιμασίες των φαβορί και η Σερβία που θέλει να… σπάσει το ρεκόρ!

Συνέχεια σήμερα με την τρίτη αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ με Ισπανία και Ιταλία να δοκιμάζονται σε Αλβανία και Σκόπια αντίστοιχα και την Σερβία να θέλει να σπάσει το ρεκόρ των Αυστριακών.

Το ταξίδι για το Μουντιάλ της Ρωσίας συνεχίζεται με αμφίρροπες μονομαχίες και έντονο ενδιαφέρον. Τα φαβορί θα προσπαθήσουν να μην μπουν σε περιπέτειες και να μην έχουν απώλεια βαθμών, αφού η συνέχεια προμηνύεται δύσκολη.

Παράλληλα, η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει αναμετρήσεις που μπορεί να προκαλέσουν εκπλήξεις. Ξεχωρίζει το παιχνίδι της Αλβανίας, που αποτελεί την έκπληξη έως τώρα, με την Ισπανία, η κόντρα της Ισλανδίας με την Τουρκία, αλλά και το Φινλανδία-Κροατία.

Η Σερβία διασταυρώνει τα ξίφη της με την Αυστρία θέλοντας να βάλει τέλος σε ρεκόρ ετών, ενώ η Ουαλία υποδέχεται την Γεωργία με στόχο να επισφραγίσει την ανωτερότητά της. Τέλος, η Ιταλία αντιμετωπίζει τα Σκόπια που ενδέχεται να της βάλουν δύσκολα αν τα υποτιμήσει.

Αλβανία-Ισπανία

Το έργο της Ισπανίας είναι αρκετά δύσκολα, αφού η Αλβανία θεωρείται ιδιαίτερα δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος, ειδικότερα στην έδρα της. Η Αλβανία είναι πρωτοπόρος του ομίλου αφού έχει δυο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ενώ οι «φούριας ρόχας» αναζητούν το τρίποντο για να πάρουν κεφάλι στην βαθμολογία. Δεν χρειάζεται ανάλυση για το ποια ομάδα διαθέτει το πιο ποιοτικό ρόστερ, παρ’ όλα αυτά κανείς δεν κέρδισε στη θεωρία. Η Ισπανία σε 55 παιχνίδια σε προκριματικά Μουντιάλ είναι αήττητη, ενώ σε πέντε ραντεβού στο παρελθόν με την Αλβανία έχει το απόλυτο.

Ισλανδία-Τουρκία

Η Ισλανδία ήταν μια εκ των εκπλήξεων στο πρόσφατο Euro φθάνοντας ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Μια ανάλογη πορεία θέλει να κάνει, διαθέτοντας μάλιστα όλα τα φόντα, και σε αυτή τη φάση των προκριματικών του Μουντιάλ, ώστε να πάρει το εισιτήριο για τη Ρωσία. Οι Ισλανδοί προέρχονται από τη νίκη κόντρα στη Φινλανδία με 3-2. Αντίπαλος της η Τουρκία που ακόμη ψάχνει το πρώτο της τρίποντο και τον καλό της εαυτό. Οι Τούρκοι σε εννιά αναμετρήσεις στο παρελθόν με την Ισλανδία έχουν καταφέρει να επικρατήσουν μόνο στις δύο.

Φινλανδία-Κροατία

Μια εκ των πιο αμφίρροπων αναμετρήσεων με την Κροατία φυσικά να έχει το προβάδισμα και να προέρχεται από μια πειστική εμφάνιση έναντι στο Κόσοβο. Οι Κροάτες θέλουν να συνεχίσουν να βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου κάμπτοντας ένα ακόμη εμπόδιο, ενώ οι Φιλανδοί αναζητούν την πρώτη τους νίκη, θέλοντας παράλληλα να ξορκίσουν την κατάρα που τους κρατά χωρίς νίκη περισσότερο από ένα χρόνο(11 παιχνίδια συγκεκριμένα). Στην αντίπερα όχθη η Κροατία στις 13 τελευταίες αναμετρήσεις δεν έχει ηττηθεί.

Σερβία-Αυστρία

Σερβία και Αυστρία κοντράρονται σε ένα ματς που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ντέρμπι του ομίλου, αφού αμφότεροι έχουν από τέσσερις βαθμούς. Δυο ομάδες με ποιότητα και πλούσιο ταλέντο. Το κίνητρο των Σέρβων τεράστιο, αφού πέρα από το ότι θέλουν να βρίσκονται στη Ρωσία για το Μουντιάλ του 2018 και να αποδείξουν πως πρωταγωνιστούν και πάλι, έχουν ως στόχο να σπάσουν ένα ρεκόρ που κρατά χρόνια. Οι Αυστριακοί είναι αήττητοι εδώ και 13 ματς τόσο στα προκριματικά του Μουντιάλ όσο και σε αυτά του Euro. Οι δυο αντίπαλοι συναντήθηκαν το 2008, αλλά και το 2009 με τη Σερβία να επικρατεί και τις δύο φορές.

Ουαλία-Γεωργία

Η μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη του Euro Ουαλία θέλει να συνεχίσει την εξαιρετική της πορεία, να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα της έτερης αναμέτρησης του ομίλου και να εδραιωθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τους Ουαλούς αν συνυπολογίσει κανείς και τις σημαντικές απουσίες, αφού ο Ράμσεϊ θα είναι εκτός, ενώ είναι αμφίβολο αν θα ξεκινήσει ο Άλεν. Στις τρεις φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δυο ομάδες στο παρελθόν η Γεωργία έχει ισάριθμες νίκες.

Π.Γ.Δ.Μ- Ιταλία

Η Ιταλία θεωρητικά δεν έχει δύσκολο έργο υπό την προϋπόθεση πως δεν θα αντιμετωπίσει τον αντίπαλό της. Αξίζει να σημειωθεί πως η «σκουάντρα ατζούρα» δεν έχει χάσει σε 52 παιχνίδια για τα προκριματικά ευρωπαϊκού και παγκοσμίου πρωταθλήματος. Από την άλλη, τα Σκόπια έχουν χάσει στα έξι από τα εφτά τελευταία τους ματς. Οι δυο ομάδες κοντράρονται για πρώτη φορά.

4ος Όμιλος

Ουαλία-Γεωργία(19.00)
Μολδαβία-Ιρλανδία(21.45)
Σερβία-Αυστρία(21.45)

Βαθμολογία

Ουαλία 4(6-2)
Σερβία 4(5-2)
Αυστρία 4(4-3)
Ιρλανδία 4(3-2)
Γεωργία 0(1-3)
Μολδαβία 0(0-7)

Επόμενη αγωνιστική(12/11)

Αυστρία-Ιρλανδία
Γεωργία-Μολδαβία
Ουαλία-Σερβία

7ος Όμιλος

Ισραήλ-Λιχτενστάιν(19.00)
Αλβανία-Ισπανία(21.45)
Π.Γ.Δ.Μ-Ιταλία(21.45)

Βαθμολογία

Αλβανία 6(4-1)
Ισπανία 4(9-1)
Ιταλία 4(4-2)
Ισραήλ 3(3-4)
Π.Γ.Δ.Μ 0(2-4)
Λιχτενστάιν 0(0-10)

Επόμενη αγωνιστική(12/11)

Ισπανία-Π.Γ.Δ.Μ
Λιχτενστάιν-Ιταλία
Αλβανία-Ισραήλ

9ος Όμιλος

Ουκρανία-Κόσοβο(19.00)
Φινλανδία-Κροατία(19.00)
Ισλανδία-Τουρκία(21.45)

Βαθμολογία

Κροατία 4(7-1)
Ισλανδία 4(4-3)
Τουρκία 2(3-3)
Ουκρανία 2(3-3)
Φινλανδία 1(3-4)
Κόσοβο 1(1-7)

Επόμενη αγωνιστική(12/11)

Κροατία-Ισλανδία
Τουρκία-Κόσοβο
Ουκρανία-Φινλανδία

Επιμέλεια: Μάριος Δεριζιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x