Euro

Ο Όλσεν κι ένα… σημαιάκι λύγισαν τη Σουηδία

Μια αβλεψία του βοηθού σε συνδυασμό με μια γκάφα του Όλσεν πρόδωσαν τη Σουηδία! Με βασικό τον Γιόχανσον, οι ελλιπείς Σκανδιναβοί ζόρισαν τη Γαλλία, που γύρισε όμως το ματς και έμεινε μόνη πρώτη (2-1).

Τη βοήθεια της τύχης και της διαιτησίας χρειάστηκε η Γαλλία για να λυγίσει τη Σουηδία.

Οι Σκανδιναβοί αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια, ωστόσο ένα λάθος του βοηθού και μια γκάφα του Όλσεν επέτρεψαν στην ομάδα του Ντεσάν να γυρίσει το ματς (2-1).

Παρά τις μεγάλες απουσίες των Ιμπραΐμοβιτς-Μπεργκ και έχοντας για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα τον Γιόχανσον, οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν το «Σταντ Ντε Φρανς» στο 54’: Όταν ο Φόρσμπεργκ χτύπησε ένα φάουλ με… ανάποδο φάλτσο και ο Γιορίς απλά παρακολούθησε την μπάλα να καταλήγει στην εστία του.

Η απάντηση όμως από τους «τρικολόρ» ήταν άμεση. Γιατί δεν πέρασαν ούτε τρία λεπτά πριν ο Βαράν νικήσει τους πάντες στον αέρα και ισοφαρίσει με το κεφάλι. Και πάνω που οι Σουηδοί πήγαιναν να συνέλθουν, ο βοηθός άφησε λανθασμένα τον Γκριεζμάν να διεκδικήσει την κεφαλιά από τον Όλσεν και ο τελευταίος -με μια διπλή γκάφα απ’ αυτές που μας είχε συνηθίσει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ- κέρασε το γκολ της νίκης στον Παγέ.

Έτσι, οι Γάλλοι έφτασαν στην τρίτη νίκη τους στα προκριματικά του Μουντιάλ και μένοντας μόνοι πρώτοι στον όμιλο, επιβεβαίωσαν πως είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρουν την απευθείας πρόκριση.




Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Γαλλία-Σουηδία 2-1
(57’ Βαράν, 65’ Παγέ - 54’ Φόρσμπεργκ)

Λουξεμβούργο-Ολλανδία (13/11)
Βουλγαρία-Λευκορωσία (13/11)


Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

Γαλλία 10 (7-2)
Σουηδία 7 (6-3)
Ολλανδία 4 (5-3)
Βουλγαρία 3 (5-10)
Λευκορωσία 2 (2-5)
Λουξεμβούργο 1 (4-6)

Η επόμενη αγωνιστική (5η)

Λουξεμβούργο-Γαλλία
Σουηδία-Λευκορωσία
Βουλγαρία-Ολλανδία

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x