Euro

Ο άνθρωπος του τελικού

Δεν ήταν ο Κλόζε, δεν ήταν ο Μίλερ, δεν ήταν κάποιος βασικός. Ήταν ο Μάριο Γκέτσε που σαν από… μηχανής Θεός «χάρισε» τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στην Γερμανία με το χρυσό του γκολ.

Το 1954 ήταν ο Χέλμουτ Ραν. Το 1974 ο Γκερντ Μίλερ. Το 1990 ο Αντρέας Μπρέμε. Το 1996 (στο Euro) ο Μπίρχοφ. Αυτή την φορά και ύστερα από 18 χρόνια χωρίς τίτλο, η Γερμανία βρήκε τον άνθρωπό της στον τελικό σε έναν 22χρονο που σήκωσε στις πλάτες του ένα ολόκληρο έθνος.

Ο Μάριο Γκέτσε στην πρώτη του παρουσία σε Μουντιάλ κατάφερε να γίνει ο άνθρωπος στον οποίο η Γερμανία «χρωστά» το τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της.

Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου που αποδείχθηκε η «χρυσή» αλλαγή του Γιόακιμ Λεβ στο 88’ (αντικαθιστώντας τον Μίροσλαβ Κλόζε), κατάφερε με το γκολ του στο 113’ της παράτασης να χαρίσει την μεγάλη κούπα στα «πάντσερ», διαμορφώνοντας το 1-0 κόντρα στην Αργεντινή.

Με το δεύτερο τέρμα του σε έξι αγώνες στη φετινή διοργάνωση. Ένα τέρμα που βέβαια δεν θα ξεχάσει ποτέ στην καριέρα του και για πάντα στο εξής ο Γκέτσε θα… τιτλοφορείται ως ο «άνθρωπος» που ένα καλοκαίρι το 2014 στη Βραζιλία, σε τόσο μικρή ηλικία έβγαλε στους δρόμους όλους τους συμπατριώτες του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x