Euro

Ο «MVP» Κάμπελ με αριθμούς!

Σκόραρε, μοίρασε και ήταν ένας εκ των κορυφαίων της Κόστα Ρίκα στη νίκη της ενάντια στην Ουρουγουάη με 3-1. Εκτός των φανερών στατιστικών όμως, ας δούμε αναλυτικά την απόδοση του Τζόελ Κάμπελ…

Εξαιρετικός ήταν ο Τζόελ Κάμπελ στην νίκη-έκπληξη της Κόστα Ρίκα απέναντι στην Ουρουγουάη με 3-1 για το Δ’ Γκρουπ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Ο άσος του Ολυμπιακού αρχικά ισοφάρισε τον αγώνα και την συνέχεια έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα, βγάζοντας μια πολύ όμορφη ασίστ για να γραφτεί με αυτό τον τρόπο το τελικό σκορ. Αυτά τα στατιστικά όμως φαίνονται και με «γυμνό μάτι»…

Οι πρωτιές!

Δοκιμάζοντας συνολικά 4 σουτ, ήταν ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες προσπάθειες για την εθνική του που είχε 12 τελικές. Επίσης ήταν ο παίκτης με τις πιο πολλές σόλο ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή (με 6 σε συνολικά 24). Αξιοσημείωτο στατιστικό είναι επιπλέον πως ήταν ο μοναδικός Κοσταρικανός που βγήκε οφσάιντ (2 φορές)!

Έπαιρνε… δεν έδινε!

Ήταν ο παίκτης που δέχτηκε τις περισσότερες πάσες από τους συμπαίκτες του (συνολικά 38, πίσω μόνο από τον Όσκαρ Ντουάρτε με 39). Από την άλλη όμως, ο Κάμπελ ήταν ο τρίτος παίκτης με τις λιγότερες πάσες από την ομάδα του, ενώ ήταν μόλις έβδομος σε ευστοχία από τους βασικούς της Κόστα Ρίκα (21 σωστές πάσες σε 31 που επιχείρησε, 68% ευστοχίας και ο μέσος όρος ήταν 71%). Από τις 21, οι 7 ήταν στον Σέλσο Μπόρχες, με τον ίδιο να του το ανταποδίδει δίνοντας του 8 φορές την μπάλα.

Μόνο στην επίθεση!

Έτρεξε λιγότερο απ’ όλους του ενδεκαδάτους (με μοναδική εξαίρεση φυσικά τον τερματοφύλακα της Κόστα Ρίκα, Κέιλορ Νάβας), έχοντας διανύσει συνολικά 8.774 χιλιόμετρα, όταν ο μέσος όρος της εθνικής ήταν 9.627 και μεγαλύτερο «τρεχαντίρι» ο Σέλσο Μπόρχες με 11.162. Ωστόσο, ήταν μακράν του δευτέρου, ο παίκτης που αγωνίστηκε περισσότερο στο αντίπαλο μισό (πρώτος με 84% και ακολουθεί με 65% ο Κριστιάν Μπολάνιος).

Εκρηκτικός!

Τέταρτος στα σπριντ της Κόστα Ρίκα (32 συνολικά, πίσω από τους Σέλσο Μπόρχες, Κριστιάν Γκαμπόα και Κριστιάν Μπολάνιος με 33, 38 και 47 αντίστοιχα). Μοιρασμένα για τον Κάμπελ με 16 στο πρώτο και 16 στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο μέσος όρος της ομάδας ήταν 30. Επίσης ήταν ο πέμπτος πιο γρήγορος παίκτης της εθνικής (27.97χλμ/ώρα ο μέσος όρος του, πίσω από τον Σέλσο Μπόρχες με 28.51, τον Τζούνιορ Ντίας με 28.69, τον Κριστιάν Μπολάνιος με 29.41 και τον Κριστιάν Γκαμπόα με 30.13). Και σε αυτό το στατιστικό ήταν πάνω από τον μέσο όρο της ομάδας που ήταν 26.10.

Επιμέλεια: Αντώνης Διβόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x