Euro

Ντεσάμπ: «Δώσαμε τις απαντήσεις μας, είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια»

Στο γεγονός πως η νίκη επί της Αργεντινής έδωσε απαντήσεις σε όσους την αμφισβήτησαν, στάθηκε ο Ντιντιέ Ντεσάμπ μετά το 4-3 της Γαλλίας επί της «αλμπισελέστε» στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των παγκόσμιων πρωταθλητών του 1998 τόνισε πως ζει για αυτά τα ματς και για τέτοια γήπεδα και εξήρε τη νοοτροπία των παικτών του, τόνισε πως αισθάνεται υπερήφανος, ενώ ομολόγησε πως δε φοβήθηκε μετά το 1-2.

Αναλυτικά: «Η Γαλλία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν έγινα προπονητής, είναι γιατί ήθελα να ζω αυτό: ένα γεμάτο στάδιο, με δύο ομάδες τόσο υψηλής εμπειρίας. Η ομάδα μας είναι πιο νεανική, αλλά είναι εδώ. Απαντήσαμε στην πρόκληση, διαθέτουμε χαρακτήρα και δεν ήταν εύκολο, αφού μετά το προβάδισμά μας, μας ισοφάρισαν και προσπέρασαν με 2-1, αλλά συνεχίσαμε να παλεύουμε.

Η νοοτροπία μας είναι εξαιρετική σε αυτήν την ομάδα και κάναμε τα πάντα για να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Καθώς είμαι υπεύθυνος για όλα, ειδικά όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, σήμερα αισθάνομαι πολύ υπερήφανος. Νιώθω πολύ χαρούμενος για τους παίκτες μου, γιατί προετοιμαζόντουσαν για εβδομάδες, για μήνες. Δεν μπορούσαμε να το χάσουμε και δεν το χάσαμε. Δεν φοβόμουν τίποτα.

Όπως ακριβώς δεν φοβόμουν και στην πρώτη καριέρα μου ως παίκτης: Οσο ο διαιτητής δεν έχει σφυρίξει τη λήξη, όλα είναι πιθανά. Όταν η Αργεντινή πέτυχε και δεύτερο γκολ, ήταν "χτύπημα" για εμάς. Θα μπορούσαμε να έχουμε ισοφαρίσει, βέβαια, πιο νωρίς με τον Αντουάν, αλλά δεν φοβόμουν. Από τη στιγμή που υπάρχει χρόνος, ακόμη κι αν απέναντί μας βρίσκεται μία έμπειρη ομάδα, ξέρω πως η Γαλλία είναι έτοιμη να την αντιμετωπίσει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x