Euro

Σπουδαίο παλμαρέ από τον Ντε Λα Φουέντε: Έχει τρία ευρωπαϊκά και ένα Nations League με την Ισπανία!

Ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε κατέκτησε με την Ισπανία το Euro 2024, έχοντας πάρει τον αντίστοιχο τίτλο τόσο με την Κ19 όσο και με την Κ21 της «ρόχα», μαζί με ένα Nations League το 2023.

Το ποδόσφαιρο δικαιώθηκε και η καλύτερη ομάδα ολόκληρου του τουρνουά, Ισπανία, πήρε αυτό που άξιζε στον μεγάλο τελικό του Euro 2024, επικρατώντας 2-1 της Αγγλίας σε έναν εξαιρετικό τελικό στο Βερολίνο.

Ο βασικός συντελεστής αυτής της επιτυχίας ήταν ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε. Παρόλο που είναι λίγο... αντιεμπορικός, ο Ισπανός τεχνικός έφτιαξε μια ομάδα που παίζει εξαιρετική μπάλα και την οδήγησε σε 7 νίκες σε ισάριθμα ματς, με αποτέλεσμα να έρθει αυτός ο πανάξιος τίτλος.

Μάλιστα, αυτή είναι η τρίτη φορά που ο 63χρονος κατακτά ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τη «ρόχα». Το ίδιο είχε κάνει με την Κ19 της χώρας το 2015, αλλά και με την Κ21 το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ρόστερ της τελευταίας υπήρχαν και αρκετοί παίκτες από την τωρινή Ανδρών, όπως ο Ντάνι Όλμο, ο Φαμπιάν Ρουίθ αλλά και ο σκόρερ του τελικού, Μικέλ Ογιαρθάμπαλ. Αυτό δείχνει και τη συνέχεια της ομάδας, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εικόνα που παρουσίασε στα γήπεδα της Γερμανίας.

Φυσικά, ο Ντε Λα Φουέντε έχει και ακόμη έναν σημαντικό τίτλο με την Εθνική Ισπανίας, καθώς την οδήγησε στην κορυφή του Nations League το 2023.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x