Euro

Μχιταριάν: «Έχει αλλάξει φιλοσοφία παιχνιδιού η Ιταλία»

Για τη μεταγραφή του στη Ρόμα και για την αποψινή αναμέτρηση της Αρμενίας απέναντι στην Ιταλία μίλησε ο Χένρικ Μχιταριάν.

Το γεγονός ότι θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην Ρόμα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του να αποδεχθεί την πρόταση των «τζιαλορόσι» τόνισε ο Χένρικ Μχιταριάν.

Παράλληλα ερωτώμενος για την αποψινή αναμέτρηση με την Ιταλία στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2020 στάθηκε στις δυσκολίες της αναμέτρησης.

«Όλα συνέβησαν την τελευταία μέρα και αμέσως μετά το παιχνίδι με την Τότεναμ, δέχτηκα τηλεφώνημα από τον ατζέντη μου. Μου είπε ότι έπρεπε να αναχωρήσω για την Ιταλία την επόμενη μέρα για να περάσω από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψω το συμβόλαιό μου. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα καθώς δεν αγωνιζόμουν όσο ήμουν στην Άρσεναλ αρκετά αγωνιστικά λεπτά. Έχω εδώ και αρκετό καιρό να αγωνιστώ σε παιχνίδι για 90 συνεχόμενα λεπτά αλλά είμαι απόλυτα έτοιμος να παίξω, καθώς έχω προπονηθεί αρκετά κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δεν παίζεις ποδόσφαιρο μόνο με τα πόδια αλλά και με το μυαλό. Εάν πείσεις τον εαυτό σου ότι μπορείς να παίξεις για 90 λεπτά τότε όλα είναι πιθανά», σημείωσε ο Μχιταριάν.

«Έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της Ιταλίας από το 2012. Η Ιταλία έχει νέο ρόστερ και διαθέτει στις τάξεις της έναν προπονητή, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο. Αυτή η ιταλική ομάδα αρέσκεται να παίξει επιθετικά αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ελέγξουμε το παιχνίδι. Είναι η πιο δυνατή ομάδα στον όμιλο και έχει κερδίσει όσα παιχνίδια έχει παίξει μέχρι σήμερα. Θα δώσουμε τα πάντα για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μας διατηρήσει "ζωντανούς" στην υπόθεση πρόκριση. Δεν υπάρχουν εύκολο αντίπαλοι στον όμιλο, ακόμα και το Λιχτενστάιν δείχνει ικανό να πάρει βαθμούς», πρόσθεσε αναφορικά με την αποψινή αναμέτρηση των Αρμενίων απέναντι στην Ιταλία.

Η Αρμενία βρίσκεται στην 3η θέση του ομίλου, στον οποίο συμμετέχει και η Εθνική μας ομάδα με τους Αρμένιους να ψάχνουν ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα διατηρήσεις ακέραιες τις ελπίδες τους για κατάληψη της πρώτης θέσης που δίνει την πρόκριση στην τελική φάση. Ο 29χρονός άσος της Ρόμα τοποθετήθηκε για την αποψινή αναμέτρηση με τους «Ατζούρι» και όπως επισήμανε το συγκρότημα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει γίνει μια άκρως επιθετική ομάδα με τις δυσκολίες του παιχνιδιού να είναι υψηλές.

Τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων ήταν στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014 με τους Ιταλούς να επικρατούν εκτός έδρας με 3-1 ενώ η εντός έδρας αναμέτρηση των δύο ομάδων είχε λήξει ισόπαλη(2-2).

Επιμέλεια: Βασίλης Μιχάλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x