Euro

Μπέιλ λαμπρός την οδηγεί! (video)

Έφτιαξε το πρώτο, πέτυχε άλλα δύο κι επιβεβαίωσε πως είναι ηγέτης της Ουαλίας, οδηγώντας την στο άνετο 4-0 απέναντι στη Μολδαβία. «Σκοτωμός» ανάμεσα σε Σερβία και Ιρλανδία με εναλλαγές και πολλά γκολ!

Δεν σκότωσε το θηρίο, αλλά η Ουαλία έδειξε πως πλέον έχει… ανέβει επίπεδο (μετά και την ονειρική πορεία στο Euro). Οι νησιώτες επικράτησαν πανεύκολα 4-0 της Μολδαβίας, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να βάζει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του, στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ.

Από ωραία σέντρα του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Βόουκς έλυσε το γόρδιο δεσμό με κεφαλιά στο 38’, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Άλεν απλοποίησε τα πράγματα, διπλασιάζοντας τα τέρματα των γηπεδούχων. Ο Μπέιλ στο 50’ πέτυχε το πρώτο του τέρμα, φεύγοντας… σφαίρα στην αντεπίθεση και πλασάροντας όμορφα, ενώ στο 94’ με εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο ίδιος), έγραψε το τελικό σκορ. Κάπως έτσι, έφτανε τα 24 γκολ με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, όντας πλέον στη δεύτερη θέση των αρχισκόρερ πίσω μόνο από τον θρυλικό Ίαν Ρας, ο οποίος έχει 29. Θέμα χρόνου, δηλαδή, να τον ξεπεράσει…



Μάγκικη Ιρλανδία στον «βούρκο» του Βελιγραδίου

Με τον αγωνιστικό χώρο του «Rajko Mitic Stadium» σε μετριότατη, έως κακή κατάσταση από την καταιγίδα που επικρατούσε όλη μέρα, μέχρι και την ώρα του αγώνα, οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της Ιρλανδίας και της Σερβίας έγιναν εξαιρετικά δύσκολες. Το σύνολο του Μάρτιν Ο'Νιλ ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 3ο λεπτό, με το πρώτο γκολ του Χέντρικ με τη φανέλα με το εθνόσημο, μόλις λίγο καιρό μετά την μετακίνησή του στη Μπέρνλι! Με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής και τη μπάλα να κοντράρει, ο άσος των «clarets» έβαλε μπροστά την Ιρλανδία σε ένα παιχνίδι που εξ αρχής είχε δείξει ζόρικο λόγω των καιρικών συνθηκών.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 62ο λεπτό ισοφάρισαν, με τον Κόστιτς να εκμεταλλεύεται τρομερή ολιγωρία και αμυντική συμπεριφορά των φιλοξενούμενων, στέλνοντας εύκολα τη μπάλα στα δίχτυα του Ράντολφ μέσα από την περιοχή για το 1-1. Και σαν να μην έφτανε μονάχα αυτό για την ομάδα του Ο'Νιλ, ο Κόστιτς φάνηκε να «βουτάει» στο 68' σε... ελάχιστη επαφή με τον Γουόλτερς, να κερδίζει πέναλτι και ο Τάντιτς ευστόχησε για την απόλυτη ανατροπή και το 2-1 των Σέρβων μέσα σε λίγα λεπτά! Αμ, δε, όμως που είχαν ολοκληρωθεί οι συγκινήσεις... Την ώρα, λοιπόν, που ο Πάβλοβιτς είχε δοκάρι και παράλληλα μεγάλη χαμένη ευκαιρία να καθαρίσει για τους Σέρβους, ήρθε ο Μέρφι στο 81' (κι ενώ είχε μπει στο ματς πέντε λεπτά νωρίτερα) να γράψει με κεφαλιά, από κόρνερ, το 2-2 σε ένα «γεμάτο» ματς!



Αυστρία με... προσωπικότητα

Νωρίτερα το απόγευμα η Αυστρία πήρε... επαγγελματική νίκη μέσα στη Γερμανία με 2-1 και από νωρίς μπήκε σε θέση οδηγού. Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν τις βάσεις για το τρίποντο από το πρώτο, μόλις, ημίχρονο. Το σκορ άνοιξε με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου ο Χιντέρεγκερ, ενώ τρία λεπτά πριν οδηγηθούν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, ήρθε ο Γιάνκο να διπλασιάσει τα τέρματα για την εθνική του. Οι Γεωργιανοί επιχείρησαν το comeback, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 78' με τον Ανανίτζε, να ανακτήσουν κάποιες ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα, οι οποίες όμως αποδείχθηκαν φρούδες, καθώς τίποτα δεν άλλαξε στον εναπομείναντα χρόνο.



Τα σημερινά αποτελέσματα

Γεωργία-Αυστρία 1-2
(78΄Ανανίτζε – 16’ Χιντέρεγκερ, 42’ Γιάνκο)

Σερβία-Ιρλανδία 2-2
(62’ Κόστιτς, 69’ πεν. Τάντιτς – 3’ Χέντρικ, 81’ Μέρφι)

Ουαλία-Μολδαβία 4-0
(38’ Βόουκς, 44’ Άλεν, 50’, 94’ Μπέιλ)

Η βαθμολογία (1ας αγώνας)

Ουαλία 3 (4-0)
Αυστρία 3 (2-1)
Ιρλανδία 1 (2-2)
Σερβία 1 (2-2)
Γεωργία 0 (1-2)
Μολδαβία 0 (0-4)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική (6/10)

Αυστρία-Ουαλία (21:45)
Μολδαβία-Σερβία (21:45)
Ιρλανδία-Γεωργία (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x