Euro

Μέγας είσαι, Πίρλο

Ο Αντρέα Πίρλο πρόσφερε μία ακόμη παράσταση της κλάσης του στη νίκη της Ιταλίας με την Αγγλία (2-1). Δείτε τους εντυπωσιακούς αριθμούς του.

Μοιάζει συχνά να περπατά, ενώ οι άλλοι τρέχουν. Όμως η σκέψη του τρέχει πάντα περισσότερο από όλων των υπολοίπων και οι τεχνικές αρετές που διαθέτει του επιτρέπουν να εκτελεί στην εντέλεια όσα έχει στο μυαλό του.

Ο λόγος για τον Αντρέα Πίρλο, που ήταν ο μαέστρος στη νίκη της Ιταλίας επί της Αγγλίας με 2-1. Την ώρα που οι ταχύτατοι μέσοι και επιθετικοί των «λιονταριών» έκαναν αμέτρητα χιλιόμετρα, στον ίδιο αρκούσε μία προσποίηση για να σερβίρει το πρώτο γκολ κάνοντας ασίστ χωρίς καν να αγγίξει την μπάλα (έστω κι αν δεν την καταγράφει η στατιστική).

Ο 35χρονος μέσος της Γιουβέντους είχε 112 μεταβιβάσεις σε όλο το ματς, εκ των οποίων εύστοχες ήταν οι 103 (28/31 κοντινές, 69/70 σε μέση και 6/11 σε μακρινή απόσταση), ήτοι ποσοστό επιτυχίας 92%. Μεγαλύτερο είχε μόνο ο Ντανιέλ Ντε Ρόσι με 95% (105/111), που όμως δεν δέχτηκε ανάλογη πίεση και δεν έκανε μεταβιβάσεις με ανάλογο βαθμό δυσκολίας.

Δείτε το γράφημα με τις πάσες του Αντρέα Πίρλο:

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x