Euro

Μαρακανά (Ρίο ντε Τζανέιρο)

Μουντιάλ στη Βραζιλία. Με μία λέξη… Μαρακανά! Το γήπεδο που μοιάζει ο φυσικός χώρος μεγάλων διοργανώσεων, ανοίγει ξανά τις πόρτες του για να βγει απ’ αυτές ο νέος πρωταθλητής κόσμου.

Στο χορτάρι του έχουν γραφτεί κάποιες απ’ τις σημαντικότερες σελίδες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Το Μαρακανά θα ανοίξει ξανά τις επιβλητικές πόρτες του για να γράψει μια ακόμα, αφού θα αναδείξει τον επόμενο πρωταθλητή κόσμου.

Άλλωστε ποιο γήπεδο θα ήταν πιο κατάλληλο για κάτι τέτοιο, από κάποιο που χτίστηκε γι’ αυτό το σκοπό; Το Μουντιάλ του 1950 έγινε η αφορμή για να δημιουργηθεί το στολίδι που θα συνέδεε το όνομά του με ρεκόρ, επικές μάχες και συγκινήσεις που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει.

Γι’ αυτό άλλωστε, το μεγαλύτερο γήπεδο της Βραζιλίας θα φιλοξενήσει επτά παιχνίδια -περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο γήπεδο, ανάμεσά τους και ο μεγάλος τελικός της 13ης Ιουλίου.

Η ανακαίνισή του για της ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου έγιναν με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του γηπέδου. Μια απ’ τις ελάχιστες αλλαγές που έγιναν αποτελεί η κατεδάφιση του χαμηλότερου διαζώματος στις εξέδρες, προκειμένου να χτιστεί ένα νέο που θα προσφέρει καλύτερη ορατότητα.

Η πρόσοψη του γηπέδου παρέμεινε αναλλοίωτη -αποτελώντας άλλωστε πολιτιστική κληρονομιά της χώρας- ενώ στην οροφή προστέθηκε σύστημα συγκέντρωσης του νερού.

Έτος κατασκευής: 1950
Χωρητικότητα: 76804

Τα παιχνίδια:

15 Ιουνίου (6ος όμιλος)
Αργεντινή - Βοσνία/ Ερζεγοβίνη (01.00)

18 Ιουνίου (2ος όμιλος)
Ισπανία - Χιλή (22.00)

22 Ιουνίου (8ος όμιλος)
Βέλγιο - Ρωσία (19.00)

25 Ιουνίου (5ος όμιλος)
Εκουαδόρ - Γαλλία ( 23.00)

28 Ιουνίου (Φάση των «16»)
Πρώτος 3ου ομίλου - Δεύτερος 4ου ομίλου (23.00)

4 Ιουλίου
Προημιτελικά (19.00)

23 Ιουλίου
Τελικός (22.00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x