Euro

«Λύτρωση» από Λεβαντόφσκι, «πέρασε» από Δανία το Μαυροβούνιο

Χάρη στο γκολ του Μάριο Λεβαντόφσκι στο 95’, η Πολωνία νίκησε 2-1 την Αρμενία, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ του 2018 και βρέθηκε στην κορυφή.

Χάρη στο γκολ του Λεβαντόφσκι στις καθυστερήσεις, η Πολωνία νίκησε 2-1 την Αρμενία εντός έδρας, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του πέμπτου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ του 2018, βρέθηκε στην κορυφή του γκρουπ και άφησε τους πρώην Σοβιετικούς χωρίς πόντο.

Κορυφή και για το Μαυροβούνιο, που νίκησε με 1-0 τη Δανία στην Κοπεγχάγη και την άφησε στο -4 από τις προνομιούχες θέσεις.

Πολωνία-Αρμενία 2-1
Οι Πολωνοί ξεκίνησαν πιο «φουριόζοι» και «έκλεισαν» στα καρέ τους τούς Αρμένιους που δεν μπορούσαν να πάρουν «ανάσα» από την «ασφυκτική» πίεση των «ερυθρόλευκων». Όλοι οι επιθετικογενείς παίκτες των γηπεδούχων μοιράστηκαν τις ευκαιρίες των Πολωνών στο πρώτο μισάωρο, στιγμή που «ανατράπηκαν» οι αριθμητικές ισορροπίες. Εκεί, ο Αντονιάν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα και άφησε την Αρμενία με δέκα παίκτες, χωρίς οι Πολωνοί να καταφέρουν να μετουσιώσουν σε γκολ τις πάμπολλες φάσεις που δημιούργησαν μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Πολωνοί μπήκαν ιδανικά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να προηγηθούν με την προσπάθεια του Λεβαντόφσκι στο 48’, με τον αρχηγό τους να δέχεται την ασίστ του Ρούμπους και να αναγκάζει τον Μκογιάν να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Όμως, η άμεση απάντηση των Αρμένιων άλλαξε ξανά τα δεδομένα, Στο 51΄, ο Πιτσέλι, μετά από κόρνερ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σέζνι και ισοφάρισε.

Οι παίκτες του Ανταμ Ναβάλκα συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες στην εστία του Μπεγκλαριάν και ο ομοσπονδιακός τεχνικός άρχισε τις αλλαγές, όμως ο Ζιελίνσκι συνέχισε να χάνει ευκαιρίες για την ομάδα του, όπως και οι υπόλοιποι επιθετικοί του Ναβάλκα. Τελικά, στο 95’ ήρθε η «λύτρωση», όταν ο Λεβαντόφσκι δέχτηκε την μπαλιά του Μπλαστσικόφσκι και έκανε το τελικό 2-1.

Δανία-Μαυροβούνιο 0-1
Οι Δανοί ξεκίνησαν πιο δυνατά και δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες στην εστία του Μπόζοβιτς με πρωταγωνιστή τον Ερικσεν. Οι Μαυροβούνιοι αρκούνταν στις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές στο «32» «πάγωσαν» το «Πάρκχεν», όταν ο Μπετσιράι μέσα στην περιοχή έκανε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους. Οι Ερικσεν και Πόουλσεν έχασαν ευκαιρίες, όπως και οι Κογιάσεβιτς και Μάρουσιτς για τους πρώην Γιουγκοσλάβους, μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Ο Ερικσεν συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, όμως η μπάλα δεν ήθελε να μπει στα δίχτυα και πηγαίναμε για μίνι έκπληξη. Οι Πόουλσεν και Φίσερ ανέλαβαν τη «σκυτάλη» στις χαμένες ευκαιρίες και δεν υπήρχε λύση για να νικηθεί ο Μπόζοβιτς. Ο Ερικσεν άρχισε να ξαναγίνεται ο μοιραίος παίκτης για τους «βίκινγκς» και, μετά από υπερβολική αστοχία όλων των επιθετικών των Σκανδιναβών, οι Μαυροβούνιοι πανηγύρισαν μία μεγάλη νίκη.


Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Καζακστάν-Ρουμανία 0-0

Πολωνία-Αρμενία 2-1
(48' αυτ. Μκογιάν, 90'+5' Λεβαντόφσκι-50' Πιτσέλι)

Δανία-Μαυροβούνιο 0-1
(32' Μπετσιράι)

Βαθμολογία:
Μαυροβούνιο 7
Πολωνία 7
Ρουμανία 5
Δανία 3
Καζακστάν 2
Αρμενία 0


Η επόμενη (τέταρτη) αγωνιστική:

Παρασκευή 11/11
Αρμενία-Μαυροβούνιο (19:00)
Δανία-Καζακστάν (21:45)
Ρουμανία-Πολωνία (21:45)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x