Euro

Έκανε σεφτέ στις νίκες το Λουξεμβούργο - Άντεξε και πήρε πολύτιμο βαθμό η Λιθουανία

Την πρώτη του νίκη στα προκριματικά του Euro 2024 έκανε το Λουξεμβούργο επικρατώντας με 2-0 του Λιχτενστάιν, ενώ στο άλλο παιχνίδι, Λιθουανία και Βουλγαρία έμειναν στο 1-1.

Την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro 2024 πήρε το Λουξεμβούργο!

Η ομάδα του Λουκ Χολτζ επικράτησε με 2-0 του Λιχτενστάιν για την 3η αγωνιστική του τελευταίου ομίλου και με τέσσερις βαθμούς ισοβαθμεί με την Σλοβακία στη 2η θέση. Απ’ την άλλη, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στον… πάτο του ομίλου χωρίς βαθμό.

Στα του αγώνα, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι από το πρώτο λεπτό αλλά δεν μπορούσαν να μετουσιώσουν την κυριαρχία τους σε γκολ. Αυτό, ήρθε στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 59’ όταν ο Σινάνι υποδέχτηκε την πάσα του Ροντρίγκες και έκανε το 1-0.

Ο Γκέρσον Ροντρίγκες ήταν σε μεγάλα… κέφια και ένα λεπτό πριν συμπληρωθούν τα ενενήντα λεπτά έκανε το τελικό 2-0, δίνοντας στην ομάδα του την πρώτη νίκη στον όμιλο.

Στο άλλο παιχνίδι, η Λιθουανία υποδέχτηκε τη Βουλγαρία με τις δυο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1 και το τελικό σκορ να διαμορφώνεται από το πρώτο μέρος. Οι δυο ομάδες που βρίσκονται στον έβδομο όμιλο, πήραν τον πρώτο τους βαθμό στη φάση των προκριματικών, με τους γηπεδούχους να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Λιθουανία μπήκε πολύ δυνατά και μετουσίωσε την πρώτη της ευκαιρία σε γκολ. Στο 15’ ο Γκινέιτις εκτέλεσε το κόρνερ βρίσκοντας τον Γκιρντβάινις και αυτός με ωραίο σουτ έκανε το 1-0.

Δυο λεπτά αργότερα ήρθε το απόλυτο κοντράστ των συναισθημάτων για τους γηπεδούχους, αφού, έμειναν με παίκτη λιγότερο, με τον Γιάκομπ Σούντμπεργκ να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα.

Έτσι, η Βουλγαρία ανέβασε τις γραμμές της, έγινε απειλητική και στο 27’ έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία. Ο Στάνισλαβ Σόποβ βρήκε χώρο στην άκρη της περιοχής, έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 που δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, με τις δυο ομάδες να μοιράζονται το βαθμό της ισοπαλίας.

Η 3η αγωνιστική του 10ου ομίλου:

Λουξεμβούργο - Λιχτενστάιν 2-0 (59' Σινάνι, 89' Ροντρίγκες)
Ισλανδία - Σλοβακία (21:45)
Πορτογαλία - Βοσνία και Ερζεγοβίνη (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x