Euro

Κωνσταντόπουλος στον ΣΠΟΡ FM: «Αισιοδοξία για τη φετινή Αγγλία, η Βραζιλία έχει ταλέντο και πίεση»

Για όσα έχουμε δει μέχρι τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Αναλυτικά, όσα είπε ο 40χρονος τερματοφύλακας της Μίντλεσμπρο στον ΣΠΟΡ FM 94,6 στην εκπομπή των Σωτήρη Κωσταβάρα και Σωτήρη Ταμπάκου:
Για τα μέχρι τώρα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Είναι το πιο αμφίρροπο τουρνουά των τελευταίων δεκαετιών. Οι ομάδες και ο τρόπος παιχνιδιού έχει αναπτυχθεί πολύ, είναι περισσότερο ομαδικό. Οι τακτικές έχουν αλλάξει, οι αστέρες κάθε ομάδας δεν μπορούν να φανούν όπως παλιότερα. Θα δούμε και άλλες εκπλήξεις στην πορεία».

Για το σύστημα της Εθνικής Αγγλίας: «Έτσι έπαιζε ο Σάουθγκεϊτ από τότε που ήταν στην Κ23 της Αγγλίας. Προσπαθεί να φέρει την πάσα περισσότερο στο αγγλικό ποδόσφαιρο και να ξεφύγει από το στιλ που είχε μέχρι τώρα, με σέντρες και κεφαλιές. Έχει τους παίκτες τεχνικά να το πετύχει. Όσο δένει περισσότερο σαν ομάδα θα παίζει και καλύτερο ποδόσφαιρο. Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για αυτή την ομάδα στο φετινό Μουντιάλ»

Για την απώλεια βαθμών της Βραζιλίας στην πρεμιέρα: «Η Ελβετία είχε πολύ καλό πλάνο. Ήξεραν ότι ο κινητήριος μοχλός είναι ο Νεϊμάρ και τον έκλεισαν πολύ, πολλές φορές όχι με αθλητικό τρόπο. Αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να μην μπορέσει να αποδώσει το 100% και να σπάσει ο ρυθμός της ομάδας. Η Βραζιλία είναι ομάδα με τεράστιο ταλέντο και πολλή ισορροπία, αλλά έχει άγχος και πίεση με τον ρόλο του φαβορί».

Για την εμφάνιση του Λιονέλ Μέσι: «Αυτό είναι το κακό με τους μεγάλους σταρ. Όλη η ομάδα και μια ολόκληρη χώρα περιμένει από αυτούς. Σαν μεγάλα ονόματα θέλουν το παιχνίδι να γίνεται γύρω τους, αλλά έχει βρεθεί τρόπος να κλείνονται αυτοί οι παίκτες. Όσοι έχουν εναλλακτικό τρόπο παιχνιδιού, όπως η Ρωσία που έχει πολλούς παίκτες να κάνουν τη ζημιά, θα τα πάνε καλύτερα».

Για το αν έχει σημασία η μπάλα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο: «Παίζει μεγάλο ρόλο, το ξέρω και προσωπικά. Υπάρχουν διαφορετικά στιλ μπάλας. Θυμάμαι αυτή του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής που χρησιμοποιήσαμε και στην Αγγλία, δεν ήξερες που θα πάει. Παρότι ακούγεται λίγο χαζό στον κόσμο, να επηρεάζεται τόσο ο τερματοφύλακας, είναι κάτι που ισχύει. Αν το σουτ είναι δυνατό και λίγο να κουνηθεί η μπάλα στον αέρα μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις τον τρόπο που βάζεις τα χέρια σου και να οδηγηθείς σε λάθος. Δυστυχώς για εμάς, τους τερματοφύλακας, το θέαμα στο ποδόσφαιρο είναι το γκολ και όσο πάει προσπαθούν να το κάνουν πιο εύκολο. Εμείς είμαστε στο αρνητικό μέρος αυτής της διαδικασίας».

Για το αν ήταν καλύτερη ομάδα η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι πολύ υποκειμενική η ερώτηση. Η δική μου πλευρά, έχοντας μιλήσει με διάφορους ανθρώπους στην Ελλάδα, νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε ποδοσφαιρικά καλύτερα, όμως η ΑΕΚ έκανε καλύτερο μάνατζμεντ των παιχνιδιών. Ήταν ισοδύναμες οι ομάδες και η ΑΕΚ κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα».

Για τη συνέχεια της καριέρας του στην Μίντλεσμπρο: «Μπαίνω στην έκτη χρονιά στην ομάδα. Είναι πολύ καλά εδώ, έχω καλή σχέση με τον κόσμο, τη διοίκηση, είμαι πολύ ήρεμος. Εφόσον η μηχανή τραβάει ακόμα, γιατί όχι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x