Euro

Ξεπέρασε τον Κλάιφερτ ο Φαν Πέρσι

Ιστορική ήταν η χθεσινή βραδιά για τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ κόντρα στην Ουγγαρία και ξεπέρασε στον πίνακα των σκόρερ της εθνικής Ολλανδίας τον Πάτρικ Κλάιφερτ.

Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν περίμενε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι να ξεπεράσει τον Πάτρικ Κλάιφερτ στον πίνακα των σκόρερ της εθνικής Ολλανδίας, όπως παραδέχθηκε ο διεθνής φορ μετά τον νικηφόρο αγώνα (8-1) με την Ουγγαρία.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν δύο γκολ πίσω από τον βοηθό του Λουίς Φαν Χάαλ στους «οράνιε» και από χθες – με τα τρία τέρματα που σημείωσε κόντρα στους Ούγγρους – είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της πατρίδας του.

Συγκεκριμένα, ο Κλάιφερτ έχει πλέον 40 γκολ, έχοντας παίξει σε 79 ματς από το 1994 μέχρι το 2008. Από την πλευρά του, ο Φαν Πέρσι έχει ένα περισσότερο και με μία παραπάνω εμφάνιση με την εθνική από το 2001 μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, ο διεθνής άσος έκανε το δεύτερο χατ-τρικ για την καριέρα του με το εθνόσημο, ύστερα από τα τέσσερα γκολ που είχε πετύχει απέναντι στο Σαν Μαρίνο (11-0) τον Σεπτέμβριο του 2011.

Οι σκόρερ όλων των εποχών της Ολλανδίας

inner
* Με γαλάζιο χρώμα οι παίκτες που συνεχίζουν ακόμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x