Euro

Καλώς τα παιδιά!

Σε πάρτι μετέτρεψε το ντέρμπι με την Σκωτία η Αγγλία! Τα «τρία λιοντάρια» ήταν… αχόρταγα και «υπέταξαν» με σκορ 3-0 τους γείτονες, παραμένοντας αφεντικό του ομίλου. Στο κατώφλι οι Σλοβενία-Σλοβακία.

Αφεντικό του ομίλου και του… Νησιού η Αγγλία!

Τα «τρία λιοντάρια» ήταν άκρως αποτελεσματικά στο μεγάλο ντέρμπι με τη Σκωτία και τελικά έφτασαν σε θρίαμβο (3-0) για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ, παραμένοντας στην κορυφή του γκρουπ.

Τα δύο πρώτα τέρματα της ομάδας του Σάουθγκεϊτ ήταν καθαρά υπόθεση… Τότεναμ-Λίβερπουλ! Στο 24’ ο Γουόκερ των spurs σέντραρε και ο Στάριτζ των reds βρήκε δίχτυα, ενώ στο 50’ συνέβη κάτι αντίστοιχο, με πρωταγωνιστές τους Ρόουζ και Λαλάνα, αυτή τη φορά.

Ενδιάμεσα, βέβαια, θα μπορούσαν οι πεισματάρηδες φιλοξενούμενοι να είχαν… παγώσει το «Γουέμπλεϊ». Ωστόσο και ο Χέινλι σημάδεψε άουτ από πλεονεκτική θέση και ανενόχλητος (λίγη ώρα μετά το πρώτο τέρμα των γηπεδούχων) και ο Φόρεστ «πέτυχε» κάτι ανάλογο, δευτερόλεπτα προτού γίνει το 2-0.

Κάπου εκεί… έπεσαν οριστικά οι αντιστάσεις των Σκωτσέζων, καθώς δεν είχαν άλλα περιθώρια να κοντράρουν τους Άγγλους. Αυτοί, δε, απαλλαγμένοι από το άγχος και με σαφέστατο προβάδισμα υπέρ τους, βρήκαν την ευκαιρία να παίξουν πιο απελευθερωμένα. Κι όχι μόνο βρήκαν και τρίτο γκολ –με νέα κεφαλιά του Κέιχιλ στο 61’- αλλά θα μπορούσαν να είχαν δώσει ακόμα πιο θριαμβευτική νότα στη νίκη τους, αν ο Στέρλινγκ δεν είχε «πετάξει στα σκουπίδια» τεράστια ευκαιρία για να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, απέναντι σε μία Σκωτία που στο τελευταίο 40λεπτο… εξαφανίστηκε και παράδωσε πνεύμα.



Μπορεί, λοιπόν, η Αγγλία να πήρε το τρίποντο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως έχει και το κεφάλι της ήσυχο για πρόκριση στα γήπεδα της Ρωσίας. Κι αυτό διότι Σλοβενία και Σλοβακία αποδεικνύονται σκληρά καρύδια και έτοιμες να παλέψουν με όλη τους την ψυχή για το «χρυσό» εισιτήριο! Η πρώτη νίκησε 1-0 την Μάλτα και βρίσκεται στο -2 από την κορυφή. Σκόρερ της αναμέτρησης ο Βέρμπιτς με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Από την άλλη, οι Σλοβάκοι είχαν σαφώς πιο εύκολο έργο απέναντι στη Λιθουανία. Η για την ακρίβεια, αυτοί το μετέτρεψαν έτσι… Επικράτησαν 4-0, τους προσπέρασαν για έναν πόντο και βρέθηκαν στο -4 από την Αγγλία. Νέμετς (12’), Κούτσκα (15’) και Σκρτελ (36’) είχαν σκοράρει πριν καν βγει το πρώτο μέρος, ενώ τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε ο Χάμσικ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα.

Τα αποψινά αποτελέσματα

Αγγλία-Σκωτία 3-0
(24’ Στάριτζ, 50’ Λαλάνα, 61’ Κέιχιλ)

Μάλτα-Σλοβενία 0-1
(47’ Βέρμπιτς)

Σλοβακία-Λιθουανία 4-0
(12’ Νέμετς, 15’ Κούτσκα, 36’ Σκρτελ, 86' Χάμσικ)

Η βαθμολογία (4 αγώνες)

Αγγλία 10
Σλοβενία 8
Σλοβακία 6
Λιθουανία 5
Σκωτία 4
Μάλτα 0

Η επόμενη (5η) αγωνιστική (26/03/2017)

Αγγλία-Λιθουανία (19:00)
Μάλτα-Σλοβακία (21:45)
Σκωτία-Σλοβενία (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x