Euro

Και τώρα… τον νου σου, Ελλάδα!

Το sport-fm.gr έψαξε και βρήκε ένα στατιστικό που πρέπει να… ταρακουνήσει την Ελλάδα, μετά το «τρία στα τρία» στον 8ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας και ενόψει Βοσνίας.

Για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ξεκινάει με το απόλυτο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές προκριματικών μεγάλης διοργάνωσης, δείχνοντας πως επιστρέφει στον παλιό, καλό της εαυτό.

Στον… δρόμο για τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, η «γαλανόλευκη» είχε ξεκινήσει με νίκη 3-0 στο Λουξεμβούργο, «διπλό» στη Λετονία (0-2) και εντός έδρας επικράτηση επί της Μολδαβίας με σκορ 2-0. Δηλαδή, όχι απλά «τρία στα τρία», αλλά και μηδέν παθητικό!

Στην αμέσως προηγούμενη διοργάνωση, στο EURO Ελβετίας και Αυστρίας, όπου η Ελλάδα πήγε ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ είχε ξεκινήσει ξανά με «τρία στα τρία» στα προκριματικά! Εκτός έδρας νίκη 1-0 επί της Μολδαβίας, επικράτηση με το ίδιο σκορ της Νορβηγίας στο Φάληρο και τρομερό «διπλό» στη Βοσνία, 4-0!

Φέτος, στο ξεκίνημα της προσπάθειάς της, ώστε να ταξιδέψει στη Ρωσία, η Εθνική μας έχει κάνει και πάλι το ίδιο πράγμα.

Ποιο είναι το… επίφοβο του θέματος;

Ότι τις δύο προηγούμενες φορές που η Ελλάδα ξεκίνησε με «τρία στα τρία», το τέταρτο ματς το έδωσε στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έχασε ΚΑΙ τις δύο φορές! Στις 27 Μαρτίου 2007 (στα προκριματικά του EURO) γνώρισε τη συντριβή από την Τουρκία με 4-1 και στις 15 Οκτωβρίου 2008 (στα προκριματικά του Μουντιάλ) έχασε 2-1 από την Ελβετία!

Στις 13 Νοεμβρίου, λοιπόν, για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, η Εθνική υποδέχεται τη Βοσνία και καλό είναι να έχει -λίγο παραπάνω- τον νου της, ώστε να «ξορκίσει» την κατάρα.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x