Euro

Η Εθνική «πονάει» στη μέση!

Πλησιάζουν τα δύο ματς της Εθνικής με την Κύπρο και την Εσθονία τον Οκτώβριο και ο Μίχαελ Σκίμπε καλείται να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα στη μεσαία γραμμή. Εκτός ο τραυματίας Σάμαρης.

Τις τελευταίες ημέρες ο Μίχαελ Σκίμπε βρίσκεται στη Γερμανία και παρακολουθεί την πορεία των διεθνών που αγωνίζονται στο εξωτερικό με δεδομένο ότι τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα εξελίσσονται πιο γρήγορα από την ελληνική Super League. Είδε τον Κώστα Σταφυλίδη να σκοράρει με την Άουγκσμπουργκ, ενώ ταξίδεψε στην Αγγλία για να πιστοποιήσει την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται ο Χοσέ Χολέμπας. Μόλις ενημερώθηκε ότι ο Ανδρέας Σάμαρης θα μείνει εκτός δράσης, μίνιμουμ ένα μήνα, προβληματίστηκε διπλά διότι ξέρει ότι στη θέση του αμυντικού χαφ, οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες.

Στις τελευταίες αποστολές της «γαλανόλευκης», ο Γερμανός τεχνικός δείχνει να έχει καταλήξει σε έναν βασικό κορμό παικτών, στους οποίους θα στηριχτεί στη διάρκεια της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στη θέση του «κόφτη», εκεί που συνήθως ο Μίχαελ Σκίμπε χρησιμοποιεί δύο ποδοσφαιριστές σε διάταξη 4-2-3-1, υπολογίζονται και οι: Γιάννης Μανιάτης, Αλέξανδρος Τζιόλης και Θάνος Πέτσος.

Εδώ όμως παρατηρείται πως οι τρεις προαναφερθέντες διεθνείς είτε δεν υπολογίζονται από τις ομάδες τους (Μανιάτης, Τζιόλης) είτε έχουν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, όπως ο Πέτσος στη Βέρντερ Βρέμης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ παρότι δεν είναι στα πλάνα των προπονητών τους, αναμένεται να κληθούν για τους δύο αγώνες της Εθνικής με την Κύπρο και την Εσθονία. Ο εκλέκτορας της Εθνικής ψάχνει λύσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ωστόσο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Τα καλά «εξάρια» είναι δυσεύρετα και συνήθως οι προπονητές αποκαλούν «νευραλγική» τη συγκεκριμένη θέση.

Το ρόλο του αμυντικού χαφ μπορεί να παίξει ο Κώστας Σταφυλίδης που έχει χρησιμοποιηθεί σε αυτή τη θέση με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μία άλλη λύση είναι ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ο οποίος πρόσφατα μετακόμισε από την Τορίνο στην Κάλιαρι. Μάλιστα, ο διεθνής μέσος ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά στη νίκη επί της Αταλάντα. Βεβαίως, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αγωνιστεί και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, αν και η φυσική του θέση είναι στόπερ. Στο μπλοκάκι του Σκίμπε είναι γραμμένο και το όνομα του νεαρού μεσοαμυντικού του ΠΑΟΚ, Χάρη Χαρίση, ο οποίος είναι στέλεχος της Εθνικής Ελπίδων, αλλά όχι ακόμα της Ανδρών.

Σωτήρης Ταμπάκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x