Euro

Γαλλία-Αυστραλία: Πρεμιέρα με το... δεξί θέλουν οι «τρικολόρ»

Γαλλία και Αυστραλία ξεκινούν σήμερα (13:00-ΕΡΤ1) την… περιπέτεια τους στο Μουντιάλ, με τους «μπλε» να προσδοκούν νίκη με πολλά γκολ και τα «καγκουρό» να ψάχνουν την έκπληξη!

Έχοντας πραγματοποιήσει την καλύτερη πορεία ομάδας σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Γαλλία είναι αποφασισμένη να αφήσει πίσω της την πικρή εντός έδρας ήττα από την Πορτογαλία, στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016, ξεκινώντας αρχικά από την κατάκτηση της πρωτιάς στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης.

Πριν από τέσσερα χρόνια, οι «τρικολόρ» ξεκίνησαν το… ταξίδι τους προς την δόξα με ένα 3-0 επί της Ονδούρας. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έχει… αμέτρητες επιλογές στη διάθεσή του, αναφορικά με το επιθετικό τρίτο του γηπέδου, για να διασφαλίσει ότι η ομάδα του θα πραγματοποιήσει ανάλογο ξεκίνημα απόψε (13:00-ΕΡΤ1) στο Καζάν...

Το μόνο ζήτημα είναι το ποιος θα σταθεί δίπλα στους Αντουάν Γκριζμάν και Κίλιαν Εμπαπέ, προκειμένου να «κλειδώσει» το σύστημα και ταυτόχρονα να διασφαλιστεί η επίτευξη όσο το δυνατόν περισσότερων εύκολων γκολ.

Στον αντίποδα, η αυτοπεποίθηση δεν είναι στα υψηλότερα επίπεδά της στο «στρατόπεδο» της Αυστραλίας, που προκρίθηκε στα τελικά του Μουντιάλ μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ, με τον βετεράνο και… πηγή έμπνευσης Τιμ Κέιχιλ να προσφέρει ξανά κρίσιμα γκολ στην πατρίδα του!

Μάλιστα, έχοντας ήδη βρει στόχο πέντε φορές στα προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα, αν ο 38χρονος άσος καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και σε αυτό το τουρνουά, θα μπει σε ένα… κλειστό κλαμπ που περιλαμβάνει τους Πελέ, Ούβε Ζέελερ και Μίροσλαβ Κλόζε. Τους τρεις μοναδικούς ως τώρα, δηλαδή, ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει σε τέσσερα διαδοχικά Μουντιάλ…

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Γαλλία έχει… παραπάνω από αρκετή ατομική ποιότητα. Ωστόσο, έχοντας περάσει τις τελευταίες δυο ημέρες στην Ίστρα, 70 χιλιόμετρα μακριά από την Μόσχα, είναι ξεκάθαρο ότι οι ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι και φίλοι, που κάνουν παρέα και πλάκα μεταξύ τους. Πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν (θα πρέπει να) είναι αμελητέο, αν αναλογιστούμε πόσοι σταρ είναι μαζεμένοι στα αποδυτήρια των φιναλίστα του Euro 2016.

Στον αντίποδα, παρότι η Αυστραλία είναι το ξεκάθαρο αουτσάιντερ, είναι σαφές πως δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να παίξουν αυτό τον «ρόλο». Άλλωστε, αυτό μπορεί να τους δώσει περισσότερο κίνητρο από ποτέ. Όποιος παίκτης των «σόκερους» άλλωστε μίλησε στον Τύπο την τελευταία εβδομάδα, αυτό ακριβώς τόνισε…

Η ομάδα δεν είναι ικανοποιημένη απλά και μόνο από την παρουσία της στα γήπεδα της Ρωσίας. Είναι έτοιμη για το… κάτι παραπάνω! Απομένει να φανεί, φυσικά, αν οι δηλώσεις τους θα μετουσιωθούν και σε πράξεις.

Οι πιθανές συνθέσεις
:

Γαλλία: Λορίς, Σιντιμπέ, Βαράν, Ουμτιτί, Μεντί, Ματουιντί, Καντέ, Πογκμπά, Εμπαπέ, Ζιρού, Γκριζμάν.

Αυστραλία: Ράιαν, Μπεχιτς, Σένσμπουρι, Μίλιγκαν, Ρίσντον, Μόουι, Γέντινακ, Λουόνγκο, Κρούζε, Ναμπούτ, Λέκι.

Διαιτητής: Αντρές Κούνια (Ουρουγουάη)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x