Euro

Φυτανίδης: «Πρέπει να περιμένουμε κάτι καλό»

Η Εθνική μπορεί να διεκδικήσει πολλά από τον όμιλο της στο Μουντιάλ, όπως δήλωσε ο Σωκράτης Φυτανίδης στον Nova ΣΠΟΡ FM 94.6, ενώ τόνισε ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα από τα φιλικά.

Δεν θα πρέπει να βιαστούμε για να βγάλουμε συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση της Εθνικής από τα όσα έχει δείξει στα φιλικά με Πορτογαλία και Νιγηρία, σύμφωνα με τον Σωκράτη Φυτανίδη που μίλησε στον Nova ΣΠΟΡ FM 94,6. Ο αμυντικός του Ατρόμητου τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό το πρώτο παιχνίδι που θα δώσουμε για το Μουντιάλ, κόντρα στην Κολομβία στις 14 Ιουνίου. Επιπλέον, σχολίασε πως παρότι θα αντιμετωπίσουμε δυνατές ομάδες, μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά από τον όμιλο μας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Nova ΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Νίκο Κατσαρό

Για την εικόνα της Εθνικής στα φιλικά: «Είναι παιχνίδια που ο προπονητής δοκιμάζει διάφορες τακτικές που έχει στο μυαλό του. Δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα για το τι θα ακολουθήσει. Είναι παιχνίδια για να βγάλει συμπεράσματα ο τεχνικός της ομάδας και όχι τόσο οι υπόλοιποι. Ο προπονητής θέλει να δει σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες του».

Για την κατάσταση της ομάδας, ενώ πλησιάζει το πρώτο παιχνίδι με την Κολομβία στο Μουντιάλ: «Πλησιάζει το πρώτο παιχνίδι που είναι πολύ σημαντικό και πρέπει η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη. Οι παίκτες έχουν κόπωση. Προσπαθούν να αποβάλλουν την πίεση και την κόπωση που κουβαλάν από την ομάδα τους. Είναι σημαντικό κυρίως το πρώτο ματς. Το να ξεκινάς καλά σε τέτοια διοργάνωση κάνει καλό. Σου ανεβάζει την ψυχολογία. Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να έχει η ομάδα υπόψιν, όπως για παράδειγμα ο καιρός. Είναι και οι τρεις ομάδες δύσκολες. Έχουν διαφορετική κουλτούρα. Αποτελούνται από παίκτες υψηλού επιπέδου. Είμαστε σε όμιλο που μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά. Πρέπει να περιμένουμε κάτι καλό».

Για τις ομάδες που μπορούν να κατακτήσουν το τρόπαιο: «Ένα από τα φαβορί είναι η Βραζιλία. Είναι δυνατή η Γερμανία, όπως και η Πορτογαλία. Πάντα υπάρχουν οι εκπλήξεις σε αυτές τις διοργανώσεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x