Euro

Φαν Ντάικ: «Οι παίκτες πληρωνόμαστε καλά, αλλά δεν πρέπει ποτέ να είναι εις βάρος της υγέιας μας»

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ μίλησε για το κατά τη γνώμη του υπερβολικά επιβαρυντικό πρόγραμμα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι σύγχρονοι ποδοσφαιριστές με τα πολλά συνεχόμενα ματς.

Ένα ζήτημα που αφορά το σύγχρονο ποδόσφαιρο και δεν θίγεται όσο θα έπρεπε, είναι το πολύ επιβαρυντικό πρόγραμμα.

Τα συνεχόμενα παιχνίδια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, με τους περισσότερους παίκτες να μην βρίσκουν σχεδόν ποτέ την ευκαιρία να ξεκουραστούν, ειδικά αν αγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο και την εθνική τους ομάδα.

Σε αυτήν ακριβώς την αρνητική συνθήκη αναφέρθηκε ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει των αναμετρήσεων της Ολλανδίας με Γαλλία (13/10, 21:45) και Ελλάδα (16/10, 21:45). Ο Ολλανδός αμυντικός τόνισε πως ο υψηλός μισθός των ποδοσφαιριστών δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για την υπερβολική επιβάρυνσή τους, ενώ επεσήμανε πως και οι ίδιοι οι παίκτες πρέπει να αναλάβουν δράση.

«Στην Αγγλία πιστεύουομε ότι το πρόγραμμα είναι πολύ βαρύ. Οι παίκτες πληρώνονται καλά, αλλά αυτό δεν πρέπει ποτέ να είναι εις βάρος της υγείας μας. Καλούμαστε να παίξουμε όλο και περισσότερους αγώνες. Ως παίκτες πρέπει να ξεκινήσουμε να λέμε κάτι, να συνεισφέρουμε στη λύση του προβλήματος», είπε αναλυτικά ο έμπειρος στόπερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x