Euro

Εστάντιο Νασιονάλ ντε Μπραζίλια (Μπραζίλια)

Υπόδειγμα αισθητικής, αλλά και ιστορικής αξίας, το Νασιονάλ ντε Μπραζίλια θα φιλοξενήσει παιχνίδια που μόνο απαρατήρητα δεν μπορούν να περάσουν, ανάμεσά τους και η μικρός τελικός.

Η πρωτεύουσα της Βραζιλίας αποτελεί το κέντρο της πολιτιστικής ανάπτυξης της χώρας. Δεν θα μπορούσε λοιπόν, παρά να διαθέτει γήπεδο «στολίδι». Η Μπραζίλια άλλωστε είναι… ασυναγώνιστη σε θέματα αισθητικής.

Έτσι, το γιγάντιο Νασιονάλ ντε Μπραζίλια αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο γήπεδο που θα φιλοξενήσει αγώνες, διαθέτοντας εξέδρες έτοιμες να «στεγάσουν» 68000 θεατές.

Για τις ανάγκες του Μουντιάλ πέρασε από ολικό… ρεκτιφιέ. Η νέα πρόσοψη και η μεταλλική οροφή δίνει αέρα «μοντέρνου», όμως η αίσθηση που αφήνει το γήπεδο αποπνέει ιστορία απ’ τα πρώτα του εγκαίνια, το 1974.

Άνοιξε ξανά τις πόρτες του το 2013 για την πρεμιέρα του Κονφεντερέισονς Καπ, με τις διορθώσεις στην κλίση του αγωνιστικού χώρου να προσφέρει ανεμπόδιστη θέα σε όλους τους θεατές, κάτι που δεν γινόταν στην προηγούμενη «έκδοση» του γηπέδου.

Οι καινοτόμες οικολογικές λύσεις δεν λείπουν και απ’ το γήπεδο της Μπραζίλια, αφού οι χιλιάδες θεατές που θα το γεμίσουν θα έχουν ολοκληρωτική πρόσβαση απ’ τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μάλιστα, η παρουσία του επιβλητικού γηπέδου στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό έναυσμα οικολογικής ευαισθητοποίησης για όλη την πόλη.

Έτος κατασκευής: 2013
Χωρητικότητα: 68009

Τα παιχνίδια:

15 Ιουνίου (5ος όμιλος)
Ελβετία - Εκουαδόρ (19.00)

19 Ιουνίου (3ος όμιλος)
Κολομβία - Ακτή Ελεφαντοστού (19.00)

23 Ιουνίου (1ος όμιλος)
Καμερούν - Βραζιλία (23.00)

26 Ιουνίου (7ος όμιλος)
Πορτογαλία - Γκάνα (19.00)

30 Ιουνίου (Φάση των «16»)
Πρώτος 5ου ομίλου - Δεύτερος 6ου ομίλου (19.00)

5 Ιουλίου
Προημιτελικά (19.00)

12 Ιουλίου
Μικρός τελικός (23.00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x