Euro

Εστάντιο Μπέιρα-Ρίο (Πόρτο Αλέγκρε)

Οι εξέδρες του έχουν συνηθίσει να φιλοξενούν τελικούς Κόπα Λιμπερταδόρες. Ήρθε η ώρα όμως το Εστάντιο Μπέιρα- Ρίο να πάρει γεύση από Μουντιάλ. Δείτε τον «γίγαντα» που χτίστηκε από… δωρεές οπαδών.

Στην Βραζιλία είναι γνωστό ως «ο γίγαντας του Μπέιρα-Ρίο». Η ιστορία που κρύβεται στα θεμέλιά του προκαλεί θαυμασμό. Και τώρα ήρθε η ώρα -εκτός απ’ τους τελικούς Λιμπερταδόρες που φιλοξενεί κατά καιρούς- να πάρει μια ακόμα γεύση από μεγάλη διοργάνωση, αυτή τη φορά όμως Παγκόσμια.

Το Εστάντιο Μπέρια Ρίο στο Πόρτο Αλέγκρε βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γκουαίμπα, που δημιουργεί μαγευτικό τοπίο γύρω απ’ το γήπεδο.

Εγκαινιάστηκε το 1969, όμως για δέκα χρόνια βρισκόταν στην διαδικασία κατασκευής του. Κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας οπαδοί της Ιντερνασιονάλ -στην οποία ανήκει- δώριζαν τούβλα, τσιμέντο και σίδερο ώστε να τελειώσει γρηγορότερα η κατασκευή του, ενώ όταν έχανε η ομάδα τους πήγαιναν στο γήπεδο για να εμψυχώσουν τους εργάτες.

Τελικά ο «γίγαντας» ολοκληρώθηκε -μαζί και η ανακατασκευή του για το Μουντιάλ. Θα φιλοξενήσει έξι παιχνίδια, ενώ έχει σχεδιαστεί προκειμένου να χρησιμοποιηθεί και μετά το τέλος της διοργάνωσης.

Έτος κατασκευής: 1969

Χωρητικότητα: 48.849

Τα παιχνίδια:
15 Ιουνίου (5ος όμιλος)
Γαλλίας - Ονδούρα (22.00)

18 Ιουνίου (2ος όμιλος)
Αυστραλία - Ολλανδία (19.00)

22 Ιουνίου (8ος όμιλος)
Κορέα - Αλγερία (22.00)

25 Ιουνίου (6ος όμιλος)
Νιγηρία - Αργεντινή (19.00)

30 Ιουνίου (Φάση των «16»)
Πρώτος 3ου ομίλου - Δεύτερος 8ου ομίλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x